Fünyeleri üstündeydi

Güncelleme Tarihi:

Fünyeleri  üstündeydi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 00:00

Orada ne yaşandığını bilemiyoruz. Konu teknik bir konu. Çeşitli tip bombalar var, bir saldırı tipi bir savunma tipi. Bazı bombaların fünyeleri üzerlerinde bulundu, bazı fünyeler dışarıda bulundu. Bunu bilirkişi açıklayabilir.

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR’da 25 askerin şehit olduğu patlama ile ilgili Hürriyet Dünyası’na konuşan Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, patlamanın yaşandığı yerde dehşet bir tablonun ortaya çıktığını söyledi. Patlamadan hemen sonra olay yerine gittiklerini belirten Yazar, “İlk gittiğimiz sırada kışlaya girmek mümkün değildi. Yangın da çıkmıştı. Gece olduğu için yangına da müdahale edilemedi. Patlamamış mühimmat korkusu da vardı. Elektrikler de kesilmişti” dedi. Günün ışıması ile birlikte olayın dehşetinin ortaya çıktığını söyleyen Yazar, kışlada ilk incelemelerde bulunan ekibin içinde yer aldı. Patlamanın şiddeti ile sadece beton parçalarının kaldığını vurgulayan Yazar, “Olayın yaşandığı yer cephaneliğin olduğu alan. Bu alan askerlerin bulundukları kışlaya 1 kilometre mesafede. Askerler, mühimmat tasnifi için kamyon ile olay yerine getirilmiş. Tasnifin yapıldığı sırada bu patlama meydana gelmiş. Patlamanın etkisi ile askerlerin cesetleri ve oradaki patlamış mühimmat 1.5 kilometrelik bir alana yayılmış durumda. Çok acı bir görüntü vardı” diye konuştu.

Haberin Devamı

TRABZONSPORLU YÖNETİCİNİN OĞLU DA ŞEHİT DÜŞTÜ

YARALI ASKER O DEHŞETİ ANLATTI / WEB TV

CEPHANELİKTEKİ PATLAMA SONRASI GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

PATLAMANIN OLDUĞU YERİN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

BOMBA UZMANLARI PATLAMANIN OLDUĞU BÖLGEDE ARAMA YAPTI / WEB TV

FUTBOL DÜNYASINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Olayın neden meydana geldiği konusunda henüz net bir yanıtın olmadığını belirten Yazar, “Orada ne yaşandığını bilemiyoruz. Konu teknik bir konu. El bombası hangi hallerde patlar, el bombası kendi kendine patlar mı? Çeşitli tip bombalar var, bir saldırı tipi bir savunma tipi. Bunlar teknik konular. Bazı bombaların fünyeleri üzerlerinde bulundu, bazı fünyeler dışarıda bulundu. Bunu bilirkişiler açıklayabilir” dedi. Yazar, olayda bir sabotaj ihtimali ile ilgili soruya ise “Dışarıdan bir müdahale olmuş olabileceğini düşünmüyorum. Böyle bir müdahale mümkün görünmüyor” dedi.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!