Freni boşalan minibüs ağaca çarptı: 18 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Freni boşalan minibüs ağaca çarptı: 18 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 13:05

ZONGULDAK’ta freni boşalan minibüs, yol kenarındaki eve 5 metre kala önce evin bahçe duvarına, sonra da ağaca çarparak durdu. 18 kişinin yaralandığı kazada, 18 yaşındaki Elif Uzunel yaklaşık 45 dakika olay yerinde ambulans bekledi.

Kaza, saat 08.30 sıralarında Ontemmuz Mahallesi’nde meydana geldi. Şehir merkezi yönüne giden 48 yaşındaki Ahmet Karlı yönetimindeki 67 M 0033 plakalı minibüs, yokuş aşağıya giderken freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Önce yol kenarındaki bir evin bahçe duvarına çarpan minibüs, daha sonra tek katlı eve 5 metre kala ağaca çarparak durdu. Kazada, minibüs sürücüsü Ahmet Karlı ve 17 yolcu yaralandı. Olay yerine sevk edilen 3 ambulans, durumu daha acil olan 17 yaralıyı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Bacaklarından yaralanan Elif Uzunel ise yerde oturarak başka bir ambulansın gelmesini bekledi. Ambulansın gecikmesi üzerine polis 112 Acil Servis’i arayarak ambulans beklendiğini hatırlattı. 112 Acil Servis ise, olay yerine 3 ambulansın sevk edildiğini, merkezde başka ambulansın bulunmadığını söyledi. Bu sırada olay yerine gelen Elif Uzunel’in anne ve babası kızlarının başında bekledi. Ambulansın gecikmesi üzerine tepki gösteren baba Şaban Uzunel, “Ambulans bekliyoruz. Ağır yaralı olsa, iç kanama olsa ne olacak?” dedi.

45 DAKİKA SONRA AMBULANS

Yaklaşık 45 dakika sonra olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, Elif Uzunel’e ilk müdahaleyi yaptı. Şaban Uzunel, kızına müdahale eden doktora, “45 dakika oldu, başka ambulans yok muydu?” diye tepki gösterdi. Doktor ise, ‘3 tane ambulans geldi” diye yanıt verdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Elif Uzunel ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan hayati tehlikesi bulunan olmadığı bildirildi.

Polis, sürücü Ahmet Karlı’nın 15 kişilik minibüste ayakta da yolcu taşıdığını belirlerken, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!