Fransız Senatör’den Lampedusa yorumu: Kaddafi’nin ölmesine üzülüyorum

Güncelleme Tarihi:

Fransız Senatör’den Lampedusa yorumu: Kaddafi’nin ölmesine üzülüyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2013 16:17

Lampedusa adası yakınlarında birbiri ardına yaşanan göçmen ölümlerine Fransız senatör UMP’li Philippe Mariani’den gelen yorum Fransız politikasını hareketlendirdi.

Haberin Devamı

UMP’li Senatör, Twitter hesabından gönderdiği mesajda, Lampedusa’da yaşanan göçmen trajedisinin nedenini Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin ölümüne bağlayarak, “Kaddafi rejiminin ortadan kalkmasından dolayı üzgünüm. Onun ölümünden sonra Afrikalı göçmen sayısı arttı” dedi.

Marini’nin mesajı sosyal medyada öfke yaratırken, UMP üyesi pek çok Twitter kullanıcısı, “Bu büyük bir utanç”, “UMP’li olmaktan utanıyoruz” ve “Nasıl bir diktatör rejim övülebilir?” diye tepki gösterdi. Sosyalist Parti PS ise, ana muhalefet UMP yönetiminden Marini’yi cezalandırmasını istedi.

Sosyalist Senatör Laurence Rossignol, “UMP bu sözleri desteklememeli. Bu senatörün diktatörlerle çevrili bir Avrupa vizyonu var ve bu vizyon UMP’ye utanç kaynağı olmalı. UMP Genel Başkanı Cope’den bu sözleri desteklememesi ve Marini’yi cezalandırmasını bekliyoruz. Marini, halkını katleden Esad rejimini de desteklemektedir. Kendisi Fransa Suriye Parlamento Dostluk Grubu’nun onursal başkanıdır. Ve 2002 yılından bu yana defalarca Başar Esad ile görüştü” dedi.

Haberin Devamı

“KADDAFİ JANDARMALIK YAPIYORDU”
UMP’li milletvekili, AB eski Bakanı Pierre Lellouche, “Söyledikleri temelde yanlış değil. Belki biraz egoist ama Kaddafi bölgenin jandarmalığını yapıyordu” diyerek destek verdi. UMP Başkanı Cope ise cezalandırma taleplerine henüz yanıt vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!