Fransız bakanı ordu devirdi

Güncelleme Tarihi:

Fransız bakanı ordu devirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 00:00

Fransa’da Hollande iktidarını sallayan ‘Cahuzac skandalının’ ardında, Fransız ordusu ve istihbaratı olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

İsviçre’nin L’Hebdo dergisinin iddiasına göre Bütçe Bakanı Jerome  Cahuzac’ın bütçelerini ciddi bir anlamda kesintiye uğratmasından rahatsız olan Fransız iç istihbaratı ile ordusu ‘son derece eski ve tipik bir metoda’ başvurdu. Dergiye göre, Cahuzac hakkında soruşturma açılmasına neden olan gizli hesaplarına ilişkin belgeleri İsviçreli savcılara Fransız istihbaratı verdi.

Kellesini aldık

Dergiye göre İsviçreli savcılar Fransızlardan gelen “son derece detaylı bilgiler karşısında şaşkınlığa uğradı. Dergiye konuşan Fransız istihbaratından ismi açıklanmayan bir kaynak, “Cahuzac bizim cesedimizi istiyordu. Biz onunkini aldık” dedi.
Cahuzac’ın, Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian’a ile hazırladığı 5 yıllık savunma bütçe tasarruf planını önemli kesintiler öngörüyordu. Planda savunma yatırımlarının payı yüzde 1.5’ten yüzde 1.1’e çekilirken, Fransızların en büyük savaş gemisi Charles-de-Gaulle’ün satılması, Rafale ve A400M uçakları üretiminin dondurulması, orduda binlerce kadronun silinmesi, yurtiçi ve dışındaki istihbarat birimlerinin kadro ve ödenek indirimine gidilmesi de öngörülüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!