Fransa'dan kaçıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Fransadan kaçıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk ile eşi Orhan Aslıtürk, izlerini kaybettirmek için Fransa'daki yatçılık şirketini tasfiye etti. ‘‘Villa Fabia’’ adlı malikaneleri ise bir trilyona satışa çıkarıldı.

Fransa'nın Cannes yakınlarındaki Juan-Le-Pins Kasabası Golf Juan Limanı'nda şirket kurup, villa satın alan Orhan-Gülay Aslıtürk'ün buradan kaçma hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün mali sorunlar içinde olduğu belirtilen eşi Orhan Aslıtürk'ün önce Golf Juan'ın Port Camille Rayon adlı özel limanında yat dizayn ve pazarlaması yapan Evolve adlı şirketini tasfiye ederek, bürolarını boşalttığı ortaya çıktı.

TRİLYONA SATIŞ

İşadamı Orhan Aslıtürk, şirketinin yakınında Port Galice'te deniz üzerindeki 40. Boulevard Edouard Boudoin adresinde satın aldığı, ‘‘Villa Fabia’’ adlı malikaneyi de emlakçı aracılığıyla satışa çıkardı.

Aslıtürk'lerin bu satış operasyonlarını izlerini kaybettirmek amacıyla yaptıkları belirtiliyor.

Aslıtürk'ün 1994 yılında 9.5 milyon Fransız Frangı'na (yaklaşık 570 milyar Tl) satın aldıktan sonra 6 milyon Frank haracayarak tamir ettirdiği 'Villa Fabia'Cifica adlı emlak bürosu aracılığıyla 18 milyon franga (yaklaşık 1 trilyon 44 milyar Türk lirası) satacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Aslı adlı kızını Bora Kalkavan'la evlendirmek için Londra'ya gittiği belirlenen Orhan Aslıtürk'ün Fransa'yı ne zaman terkedeceği ve yeni adresi henüz bilinmiyor.

BÜROLAR BOŞALTILDI

Orhan Aslıtürk'ün tasfiye ettiği Evolve yatçılık İstanbul Tuzla'daki Can Yatçılık'la işbirliği içinde 32-46 metreye kadar yatların dizaynı ve pazarlamasını yapıyordu. Aslıtürk'lerin Villa Fabia'sı önünde satış levhası asılırken Evolve yatçılık şirketi bürosunun üzerindeki levhalar da söküldü. Tüm bürolar da boşaltıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!