Fransa'da Fazıl Say rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Fransada Fazıl Say rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘Harika Çocuk' olarak tanınan piyanist Fazıl Say'ın Avrupa turnesi hızlı başladı. Say, geçtiğimiz günlerde Paris'teki ünlü Louvre Müzesi'nin konser salonunda verdiği resitalde, deyim yerindeyse Fransız dinleyicilerin nefesini kesti.

Biletleri haftalar öncesinden tükenen resitalde genç sanatçı üç Mozart sonatının yanısıra kendi bestelerini de seslendirdi: Variations on a Theme of Paganini, Black Earth, The four Dances of Nasreddin Hodja, Elegy of İstanbul, Gypsy Dance ve Manhattan Whirl.

Piyanist Fazıl Say, Paris'ten sonra turnesini New York, Seattle ve Sao Paulo'da sürdürecek.

Albümleri başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa ülkelerindeki müzik marketlerde büyük ilgi gören Fazıl Say, 14 Ocak 1970'de eczacı bir anne ve yazar bir babanın oğlu olarak Ankara'da doğdu.

1987'de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümünden mezun olan Say, Alman Hükümeti'nin DAAD bursunu kazanarak Düsseldorf Robert Schumann Devlet Yüksekokulu'na girdi ve orada David Levine'in piyano öğrencisi oldu. Buradan 1991 yılında mezun olan Say, Berlin Konservatuvarı'nda piyano ve oda müziği dersleri vermeye başladı.

İlk konserini henüz 6 yaşındayken veren Say, 10 yaşına geldiğinde çeşitli Avrupa ülkelerinden konser davetleri almaya başladı. Almanya'nın Oldenburg, Bulgaristan'ın Varna ve Yugoslavya'nın Priştina kentlerindeki çocuk festivallerinde konserler verdi.

Alman basınında 1987'de Almanya'ya yerleştiğinden beri verdiği konser ve resitaller hakkında yüzlerce eleştiri yazısı yazıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!