Frankfurt Türk Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 09:43

Frankfurt'ta 9- 18 Kasım tarihleri arasında bu yıl 12'nci kez yapılacak olan Frankfurt Türk Film Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. Çağan Irmak'ın 'Dedemin İnsanları' adlı filmiyle açılacak festivalde 21'i Türk toplam 30 film gösterilecek. Festival boyunca Frankfurt, pek çok ünlü ismi ağırlayacak.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Film Festivali çerçevesinde 9 Kasım Cuma günü 'Anadolu'nun Renkleri' sloganıyla CineStar Metropolis sinemasında bir resim sergisi açılacak. 10 Kasım'da Palais im Zoo'da festivalin açılış balosu gerçekleşecek. Festival Çağan Irmak'ın "Dedemin İnsanları" adlı filmiyle açılacak. Film öncesi galanın yapılacağı CineStar Metropolis sinemasındaki festivalde 21'i Türk 30 film gösterilecek.

Emel Sayın, Ahmet Mekin, Ali Sunal, Ayşen Gruda, Aytaç Arman, Demet Akbağ, Erkan Can, Halit Akçatepe, İzzet Günay, Tolga Çevik, İdil Fırat, Kerem Can, Yavuz Bingöl ve Selçuk Yöntem Frankfurt'a gelerek festivale renk katacak.

SANATÇILARA ONUR ÖDÜLÜ

Hürriyet'in medya sponsorluğunda gerçekleşecek Frankfurt Türk Film Festivali'nin hazırlık Komitesi, festivalde gösterilecek olan filmlerin yönetmenleri Çağan Irmak, Ömer Faruk Sorak, Reis Çelik, Ümit Ünal'ın film öncesi ve sonrası seyirciyle buluşacağını söyledi. Festival ile ilgili bilgi verilen toplantıda Türk Film Festivali Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı, "12'nci Türk Film festivalini hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl daha iyi bir film festivali sunmak için çalıştık" dedi. Türk sinemasına yaptıkları katkılardan dolayı sanatçılara onur ödülleri verilecek ve festival boyunca film forumları, konserler yapılacak, kısa film yarışması düzenlenecek. Ayrıca Hürriyet seyirci ödülü takdim edilecek.

Haberin Devamı

YÖNETMEN ÇAĞAN IRMAK SORULARI YANITLAYACAK

Ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın 'Dedemin İnsanları' filmi ile açılış yapacaklarını hatırlatan Sıtkı, "Filmde Yunanistan'dan Türkiye'ye göç işlenmekte" diyerek filmin sanatçıları ve yönetmeninin de film sonrası izleyenlerle buluşup, sorularını yanıtlayacağını söyledi. Frankfurt Film Müzesi Müdürü Ralph Förg, "Frankfurt Türk Film Festivali Türkiye'yi ve Türkleri daha iyi tanıma açısından iyi bir fırsat. Kentimizdeki uyuma çok katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!