FP'li vekil polis dövdü

Güncelleme Tarihi:

FPli vekil polis dövdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yanlış yere park eden FP Konya Milletvekili Abdullah Gencer, kendisini uyaran polis memuru Tuncay Kaya'yı sille tokat dövdü. Gencer'in elinden vatandaşlar tarafından kurtarılan Kaya, şikayetçi oldu.

FP Konya Milletvekili Abdullah Gencer, Meclis giriş kapısı önüne otomobilini park ettiği için kendisini uyaran trafik polisini tokatladı, kafa attı, yumrukladı ve boğazını sıktı. Olay, Meclis'in Çankaya yönündeki giriş kapısının önünde meydana geldi. Partisinin grup toplantısı için bir arkadaşıyla TBMM'ye gelen Gencer, daha önce çorba içmek için, otomobilini park yasağı bulunan giriş kapısı önüne, caddeye bırakmak istedi. Bu sırada yanına gelen görevli trafik polisi Tuncay Kaya, park yasağını hatırlatarak, ‘‘Buraya park edemezsiniz’’ dedi. Gencer, ‘‘Bir çorba içip geleceğim’’ deyince Kaya, aracını çekmemesi halinde ceza yazmak zorunda kalacağını söyledi. Gencer bunun üzerine, görgü tanıklarının da ifadesine göre, ‘‘Sen ne ukala polissin. Ben milletvekiliyim’’ diye azarladı. Trafik polisinin milletvekillerine de ceza yazma yetkilerinin bulunduğunu anımsatması üzerine sinirlenen Gencer, iki tokat attı. Gencer'e karşılık vermeyen polis memuru, kendisinden davacı olacağını belirterek, olay yerinden ayrılmamasını istedi. Ancak Gencer aracına binerek kaçmak isteyince, polis memuru anahtarını alarak hareketini engellemeye çalıştı. Gencer ise önce polis memurunun yakasına yapışıp kafa attı, ardından bir eliyle boğazını sıkıp, diğer eliyle yumruklamaya başladı ve anahtarı almasını engelleyerek olay yerinden kaçtı.

sporcuyum, döverim

Gencer gazetecilerin sorusu üzerine olayı anlatırken, ‘‘Hafif yağmur vardı. Arabayı dışarıya bırakıp, oradaki lokantalardan birinde çorba içelim dedik. ‘Beyefendi bırakamazsınız' dedi. Ben de ‘Ben milletvekiliyim, 10 dakika sürer' dedim. Tatsız bir kaç ifadede bulundu. Sonra da tatsız bir olay oldu maalesef. Öyle bir dövme yok. Ben sporcu adamım, dövdüm mü tam döverim kusura bakmayın. Keşke ‘Beyefendi siz anahtarı bana verin' diyebilseydi. Ama o olgunluğu gösteremedi arkadaşımız maalesef. Çorbamızı da içemedik. Bu işin esprisi’’ dedi. Gencer daha sonra gazetecilere de tepki göstererek, ‘‘Sanki bir çete yakalamış gibi davranıyorsunuz’’ dedi. Yüzü kanayan, montu yırtılan polis memuru Tuncay Kaya ise kendisinin karşılık vermediğini, Gencer'in elinden diğer polis arkadaşları ile vatandaşlar tarafından kurtarıldığını söyledi. Karakola giderek polis memuru lehinde tanıklık yapan Ahmet Bayraktar adlı vatandaş ile adını vermek istemeyen emekli albay C.Ş, sivil birinin polis memurunu tartakladığını görerek olaya müdahale ettiklerini, saldırganın milletvekili olduğunu söylediğini belirttiler. Tanıklar, devletin polisine el kaldırılmayacağını söylediklerini, milletvekilinin ise polis memurunu tokatlayıp, boğazını sıktıktan sonra azarladığını kaydettiler. Polis memuru Kaya, FP'li Abdullah Gencer'den davacı oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!