FP'den Erdoğan'a destek çıkarması

Güncelleme Tarihi:

FPden Erdoğana destek çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partisi Başkanı İsmail Alptekin, okuduğu bir şiir nedeniyle 10 ay hapse mahkum olan Tayyip Erdoğan'a destek olmak amacıyla 35 milletvekiliyle beraber dün, İstanbul'a geldi. Alptekin, Atatürk Havalimanı'nda İstanbul'da MÜSİAD Genel Kurulu'na da katılacağını belirterek, ‘‘Tayyip Erdoğan bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Böylesine büyük bir şehrimizin belediye başkanını ziyaret etmek çok tabii. Elbetteki son gelişmeleri de kendisiyle değerlendireceğiz’’ dedi. Alptekin, Erdoğan hakkındaki mahkumiyet kararının Yargıtay tarafından onaylanması halinde takınacakları tutum üzerine sorulan bir soruya ise ‘‘Tahminler üzerinde konuşmak gerekmez. Türkiye'de yargı bağımsızdır. Bir karar verilmiştir. Gerekli savunmaları yapacağız’’ diye yanıtlandı.

TAYYİP DÜRÜST ÇOCUK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, 10 ay hapis cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek destek vereceğini açıkladı. Özfatura, ‘‘Tayyip, çok dürüst ve çalışkan bir çocuk. Okuduğu da Ziya Gökalp'in şiiri. O halde Türkiye'de devletin hangi şiirler söylenecek, hangileri söylenmeyecek gibi çerçeve çizmesi gerek’’ dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Fazilet Partili Başkanı Halil Ürün, beraberinde merkez ilçeler Selçuklu Belediye Başkanı İsmail Öksüzler, Karatay Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan ile yaklaşık 40 kadar FP'li İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye Meclis üyesiyle ortak düzenlediği basın toplantısında, 10 ay hapis cezasına çarptırılan Tayyip Erdoğan'ı savundu.

DGM'LER TARTIŞILMALI

FP Grup Başkanvekili Abdüllatif Şener, Erdoğan'a Diyarbakır DGM tarafından verilen 10 aylık hapis cezasını örnekleyerek, DGM'lerin, yargı bağımsızlığının, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından tartışılmasını istedi. Şener, 12 Eylül öncesinde DGM'leri savunduklarını hatırlatınca, ‘‘Biz Fazilet Partisiyiz ve FP olarak bu soruların muhatabı değiliz’’ demekle yetindi. Şener, dün düzenlediği basın toplantısında, kuruluşundan bugüne hep tartışılan DGM kararlarının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, ‘‘Mahkeme kararı’’ olarak saymadığını söyledi. ‘‘DGM'lerin kapatılmasını mı istiyorsunuz?’’ sorusuna net yanıt vermekten kaçınan Şener, ‘‘DGM'lerin düzeltilerek varlıklarını sürdürmelerini mi istiyorsunuz?’’ sorusuna üzerine de ‘‘Bu anlama gelmez’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!