FP: Hükümet giderse yolsuzluklar biter

Güncelleme Tarihi:

FP: Hükümet giderse yolsuzluklar biter
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2001 00:00


FP Grup Başkanvekili Avni Doğan, Hükümete ağır bir üslupla yüklendi. Doğan, şike yoluyla kurulduğunu öne sürdüğü hükümetin ''Yolsuzlukları planlayanların bir projesi sonucu işbaşına getirilmiş üç hükümetten bir tanesi'' olduğunu iddia etti. Yolsuzluklardan hükümeti sorumlu tutan Doğan, yolsuzlukların sona emesi için hükümetin gitmesi gerektiğini de savundu.

Doğan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin dün reel sektör temsilcileri ile bir toplantı yaptığını anımsatarak, bu toplantıdan bir sonuç çıkmadığını söyledi. Hükümetin IMF'ye verdiği vaatlerin, dünkü toplantıdan bir sonuç çıkmasına engel olduğunu iddia eden Doğan, şöyle konuştu:

Hükümette ufuk yok

''Başbakan, bu toplantıdan bir sonuç çıkabileceği yolunda mesajlar verdi. Bu da bize (Acaba IMF ile hükümet arasında balayı bitiyor mu?) sorusunu akla getirdi. Hümetin IMF'den başka gideceği adres yok, bulabileceği bir çözüm yok. Çünkü ufuk yok."

Bu hükümetin bu haliyle yolsuzlukları ortadan kaldırmasının mümkün olmadığını ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çünkü yolsuzlukları planlayanların bir projesi sonucu işbaşına getirilmiş üç hükümetten bir tanesi de bu hükümettir. O bakımından yolsuzlukların bitmesi isteniyorsa, Türkiye'nin önce bu hükümetten kurtarılması lazım.

Çünkü son 3 yıldır kurulan hükümetlerin kuruluş biçimi yolsuzluktur. Kuruluş tarzında şike var. Esasen istifa etme iradesine de sahip değildir.''

İçtüzüğe iptal hazırlığı

Doğan, hükümetin IMF ile yollarını ayırmaması halinde reel sektörde canlanma olmasının mümkün olmadığını iddia etti. IMF'nin Türkiye'yi kendi müstemlekesi yapmak istediğini öne süren Doğan, Türkiye'nin şu andaki hali Osmanlı'nın son dönemine benzetti.

Avni Doğan, hükümetin, İçtüzük değişikliği teklifi ile muhalefetin ve milletin sesini kısarak, ''suskun bir Türkiye'' arzusu içinde olduğunu öne sürdü. Doğan, içtüzük değişikliğinin iptali için hazırlıklarına devam ettiklerini ve önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi.

Fisunoğlu anlasa şaşardım

FP Grup Başkanvekili Doğan, bazı medya kuruluşların Türkiye'nin iyi yolda olduğunu ifade ederek, hükümetin yoluna devam etmesi gerektiği şeklinde yayınlar yaptığını söyledi. Bu tür yayınlara halkın inanmadığını bildiren Doğan, ''Hükümet şimdi sadece enflasyonu düşürmekle övünüyor. Oysa enflasyon kağıt üzerinde düşmektedir. DİE'nin enflasyonu, tuzu kuruların enflasyonu düşmekte, halkın enflasyonu bir türlü düşmemektedir'' dedi.

Bankalar operasyonu sırasında DGM tarafından ifadesine başvurulan Emekli Orgeneral Muhittin Fisunoğlu'nun, ''Ben bankacılıktan anlamam''dediğini bildiren Doğan, ''Anlamazsan hangi hakla bir bankada danışmanlık yapıyorsun? Sen hiç bir şeyden anlamazsın. Anlasaydın Türkiye bu hale gelmezdi'' diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!