Fotoğraf uğruna canından oldu

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf uğruna canından oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 16:44

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, fotoğraf çektirmek için çıktığı kayadan dengesini kaybederek denize düşen ve yüzme bilmeyen Hüseyin Yıldırmaz, boğularak can verdi.

Haberin Devamı

Yıldırmaz'ın fotoğrafını çekmeye çalışan arkadaşlarının da yüzme bilmediği için kendisine yardım edemediği anlaşıldı.
Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Palamutbükü Akvaryum Koyu Sahili'nde meydana geldi. Datça Telekom'da görevli 23 yaşındaki Hüseyin Yıldırmaz, mesai arkadaşları Abdurrahman Bilgiç ve İbrahim Bekar'la birlikte çalıştıkları kuruma ait araçla ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Mesudiye Köyü'ndeki bir arızayı gidermek için yola çıktı.

Arızayı giderdikten sonra, Yıldırmaz ve arkadaşları Datça'ya dönerken Palamutbükü Akvaryum Koyu Sahili'nde mola vermek için durdu. Sahile inen Hüseyin Yıldırmaz, mesai arkadaşı Abdurrahman Bilgiç'ten eşsiz güzellikteki koyla birlikte fotoğrafını çekmesini isteyerek, bir kayanın üzerine çıktı.

Yıldırmaz, poz vermeye hazırlanırken dengesini kaybederek 3 metre yükseklikteki kayadan denize düştü. Yüzme bilmeyen Yıldırmaz, iki metre derinliğindeki suda çırpınmaya başladı. Bilgiç ve Bekar da yüzme bilmedikleri için çaresiz bir şekilde arkadaşlarının boğulmasını izledi. Olaydan 10 dakika sonra olay yerinden geçen yerel Datça Express Gazetesi'nin muhabiri Yahya Mazmanoğlu, Yıldırmaz'ı sudan çıkardı.

Haberin Devamı

Mazmanoğlu, cep telefonundan 112 Hızır Acil Servisi'ni arayarak yardım isterken, bir yandan da Yıldırmaz'a ilk yardım uyguladı, yuttuğu suyu boşaltmaya çalıştı. 20 dakika içinde olay yerine gelen 112 Hızır Acil Servis ekiplerinin yaptığı kontrolde Yıldırmaz'ın öldüğü anlaşıldı. Yıldırmaz'ın cesedi, olay yerinde jandarma ve savcının yaptığı incelemenin ardından Datça Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.
Yıldırmaz'ın cenazesinin, işlemlerinin ardından yakınları tarafından defnedilmek üzere memleketi Adıyaman'a götürüleceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!