Fotoğraf çektim diye kasıklarım tekmelendi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf çektim diye kasıklarım tekmelendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 10:58

Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesine karşı çıkmak için çadırlı nöbet tutan gruba dün sabaha karşı polis müdahale etti. Biber gazıyla uyanan protestocular tartaklandı. Çadırları, gaz maskeli sivil giyimli adamlar tarafından yakıldı. Parkta kalan eşyaları, bilgisayarları çöpe atıldı. Yaşananları fotoğraflayan Hazar Büyüktunca bu yüzden polislerin saldırısına uğradı, hastanelik oldu.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı’nda nöbet tutan protestoculara şafak vaktinde müdahale eden polisler, fotoğraflarını çeken üniversite öğrencisi Hazar Büyüktunca'yı döverek hastanelik etti. Müdahale sırasında polislerin kendisini defalarca tekmelediğini söyleyen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hazar Büyüktunca (23) Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.

 

Haberin Devamı

Polisin tekmesiyle testislerinde iç kanama ve yırtık oluştuğunu söyleyen Hazar Büyüktunca, sivil giyimli ve gaz maskeli polislerin çadırları bir araya getirerek yaktığını söyledi. Polisin müdahalesinin çok sert olduğunu belirten Büyüktunca yaşadıklarını şöyle anlattı: “İnsanlar çadırlarda uyurken bir anda uyarı dahi yapmadan biber gazı atmaya başladılar. Kalabalık biber gazından kaçarken, sivil polisler çadırları bir araya toplayarak ateşe verdi. Yüzlerinde gaz maskesi ellerinde telsizler vardı. Ben de hemen fotoğraf makinemi çıkararak fotoğraf çekmeye başladım. Fotoğraf çektiğim için beni iterek uzaklaştırma çalıştılar.   Ağaçların kesilmesine karşı çıktığım için defalarca tekmelendim. Hedef alarak testislerime vurdular. Bir yumurtalığımda iç kanama ve ciddi yırtık var. Ameliyat olmam gerekiyor” dedi.

TAKSİM'DE HER ŞEY BU GÖRÜNTÜLERİ ÇEKTİKTEN SONRA OLDU

YORULAN POLİS BENİ BIRAKTI

"İtfaiye ekipleri yanan çadırlara müdahale etti. Ben o sırada çadırların içerisinde bazı malzemeler vardı onları kurtarmaya çalıştım. Çadırlar yanarken içerisinde sprey boyalar olduğu için ara ara patlamalar oldu. Biber gazından çok etkilendiğim için itfaiye ekiplerinden su istedim fakat vermediler. Çöpçüler alanda arta kalan eşyaları toplamaya başladılar. Çöp arabasına atıyorlardı. Koştum elinden çantaları aldım. Bir temizlikçi bana ‘Bunlar çöp’ dedi. Ben içini açtım çantanın, dizüstü bilgisayar vardı. Bu nasıl çöp diye bağırınca aynı temizlik görevlisi ‘Düşündüğün gibi değil’ dedi ve arabaya yüklediği eşyaları geri verdi.
Taşıyıp yarı yolda bıraktılar.

Haberin Devamı

 Aldığım tekmenin darbesiyle yerde yatıyordum. Biri sivil ikisi çevik kuvvet polisi beni gözaltına almak için taşımaya başladı. Biber gazının da etkisiyle kendimden geçmiştim, sonra yoruldular sanırım ki beni parkın ortasına bıraktılar. Arkadaşlarım hastaneye getirdi. Röntgen ve MR çekildi. Bir yumurtalığımda önemli derece yırtık var. Ameliyata gireceğim, yumurtalığımın durumunu bilmiyorum belki ameliyatla alınabilir. Bu şiddet nedir? Biz sadece ağacı, doğayı korumak istedik. İnsanların nefes alacağı bir alan kalmadı."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!