Fok Badem'de bayram yaptı

Güncelleme Tarihi:

Fok Bademde bayram yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 13:08

UZUN bir süre koruma altında tutulduktan sonra 3 gün önce serbest bırakılan Akdeniz foku ‘Badem’, soluğu Ören Beldesi sahilinde aldı. Badem, sahildeki yerli- yabancı tatilcilerin ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

ÖREN'DE BADEM BAYRAMI

Ören Belediyesi’nin Bağımsız Belediye Başkanı Kazım Turan, belde halkının sevgilisi haline gelen Badem için deniz içerisinde büyük bir park yapıp sahile heykelini dikmek istediklerini söyledi. Belediye zabıtası da sahil boyunca megafonla Badem’in Ören’de olduğunu duyurdu, vatandaşları bayramlaşmaya çağırdı.

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde yer alan, adı açıklanmayan bir koyda uzun süredir özel olarak hazırlanan bir havuzda koruma altında tutulan, işadamı Mustafa Koç’un bakımını üslendiği Akdeniz foku Badem, sahillerin boşalması ve sonbahar mevsiminin gelmesiyle doğal hayata bırakıldı. Üç gün önce serbest kalan Badem, soluğu Milas’ın Ören Beldesi sahilinde aldı. Bayramın birinci günü, koruma altına alınmadan önceki son iki ayını geçirdiği Ören sahiline gelen Badem, yerli ve yabancı tatilciler tarafından ilgiyle karşılandı. Çocuklar ve özellikle genç kızlarla birlikte denizde yüzen, kendisi ile oynamak isteyenlerle alt alta üst üste oynayan Badem, bazı tatilcileri öpüp adeta bayramlarını kutladı.

HEYKELİ DİKİLECEK

Belde halkının sevgilisi haline gelen Badem’i Ören Plajı’nda uzun süre izleyen Belediye Başkanı Kazım Turan, “Örenliler Badem’i çok seviyor. Badem de onları seviyor. Görüldüğü gibi Badem Ören’de olmaktan ve yaşamaktan çok mutlu. Bu nedenle uzmanlar ve ilgili kurumlarla görüşerek Yalı Mevkii’nde deniz içerisinde oluşturacağımız geniş bir parkta yaşamını sürdürmesini istiyoruz. Artık Badem Ören’in sembolü oldu. Gelecek sezon sahile Badem’in heykelini de dikeceğiz” dedi.

MAGANDALARA TEPKİ

Ören sahilinde Badem’e taş atan iki ‘maganda’ ise tatilcilerin sert uyarısı ile karşılaştı. Belediye Başkanı Kazım Turan’ın müdahalesi ile kavga son anda önlenirken, Badem’e taş atan bu kişiler olayı görüntüleyen gazetecileri tehdit etti.

BOL BADEMLİ BAYRAMLAR

Ayrıca, Başkan Turan’ın talimatı ile plajda iki cankurtaran görevlendirildi. Belediye zabıtaları da sahil boyunca megafonla Badem’in Ören’de olduğunu duyurdu, “Değerli Misafirlerimiz. Çok sevgili Akdeniz fokumuz Badem bayramın birinci günü Ören'imize gelmiştir. Tatilcilerden ricamız, Badem ile oynarken fazla açılmayın, kuyruğundan veya kafasından çekiştirmeyin. Badem’i kızdıracak hareketlerden kaçının. Bol Badem’li bayramlar diliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!