Focus: Yabancının Almanya'ya uyumu çok kültürlülük yalanı

Güncelleme Tarihi:

Focus: Yabancının Almanyaya uyumu çok kültürlülük yalanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2006 15:16

Alman Focus dergisi, yabancıların Alman toplumuna uyumu konusunu “Çok kültürlülük yalanı” başlığıyla kapak konusu yaptı.

Haberin Devamı

Derginin haberinde, Almanya'da çeşitli alanlarda çok başarılı olan yabancıların bulunduğunu, ancak Müslüman göçmenlerin, özellikle de Türklerin çoğunun Almanya'ya uyum sağlayamadığı belirtildi.
Almanya'da yaşayan 3. kuşak yabancıların eğitimsiz, işsiz, parasız ve umutsuz olduğu bildirilen haberde, Hıristiyan göçmenlerin de uyum sorunları bulunduğu, ancak Müslüman göçmenlerin bazı bölgelerde gettolarda yaşadığı kaydedildi.

Eski Almanya başbakanları Willy Brandt, Helmut Kohl ve Helmut Schmidt'in de uyum konularında önlem almayı ihmal ettikleri belirtilen haberde, Alman bilim adamı Paul Nolte yabancıların kendi durumlarını düzeltmek için bir şeyler yapmamasına şaşırdığını söyledi.

Hannover kentinde orta dereceli bir okulda öğretmenlik yapan Sevine Yeda, yabancılarda olumlu bir hayat anlayışı olmadığını savunarak, “Ayşe adında bir kız çocuğu Almanları sevmediği için Almanca konuşmak istemiyor. Onlar domuz eti yiyorlar diyor. Babası bunu çocuğuna anlatıyor” dedi.

Haberin Devamı

Yabancılar uzmanı Necla Kelek de, öğretmenlerin okullardaki yabancı çocukların kültürlerini öğrenmeye çalıştıklarını, ancak Almancayı ve Alman kültürünü öğretmeyi ihmal ettiklerini belirtti.

Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch da, “Bu konuda açık bir şekilde konuşmak için çok bekledik. 20 yıl önce okula başlamadan önce öğrencilerden Almanca bilmelerini isteseydik sorunlar bu kadar fazla olmazdı. Solcuların çok kültürlülük görüşlerine boyun eğildiği için yabancıların bir nesli kaybedildi” şeklinde görüş belirtti.

Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılar için bilgi ve değer testinin uygulanmasını isteyen Koch, yabancılardan neyin istendiğinin cesur bir şekilde söylenmesinin doğru olacağını söyledi.

Türkiye Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı'nın bir araştırmasına da yer verilen haberde, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan Türklerin yarısının Alman arkadaşının bulunmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!