Florya sahili halka açılacak

Güncelleme Tarihi:

Florya sahili halka açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 21:07

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Florya sahilindeki 148 dönümlük araziyi yeniden düzenleyerek halka açacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Bakırköy İlçesi Florya 201 ada, 3 parsel ile ilgili 1/5000 ölçekli plan değişikliği talebi görüşüldü.

Geçerli planda Florya Özürlüler Kampı olarak ayrılan alanın, plan kararı iptal edilerek, yerine Kamu Eğitim Dinlenme ve Turistik Tesisler Alanı fonksiyonu öneren İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun plan değişikliği teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, CHP grubunun karşı oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Söz konusu plan değişikliği, Tarihi Güneş Plajı halka açılarak çeşitli kıyı kullanımlarına olanak sağlayacak şekilde yeniden hayata geçirilecek. Daha önce 10 dönüm üzerine kurulu olan Florya Özürlüler Kampı, 38 dönümlük karavan kampına taşınacak. Taşınan Özürlüler Kampı yeri de Kamu Eğitim Dinlenme ve Turistik Tesisler alanı olarak düzenlenecek. Spor, turizm ve sosyal donatı alanı olarak planlanan yerde, alışveriş üniteleri, otopark alanları, piknik alanı, çocuk oyun alanı, çocuk macera alanı, piknik alanı ve çok amaçlı gösteri alanı yer alacak.

Çocuk macera alanında çeşitli temsili canlıları da içinde barındıran Nuh'un Gemisi, saklambaç kütükleri ve oyun elemanları bulunacak.

Girişte gişeler, güvenlik birimleri, idari ofisler, revirler yer alacak. 280'i yer altında olmak üzere, toplam 480 araçlık otopark yapılacak.

Plajda, kurtarma kuleleri, WC'ler, duş ve soyunma kabinleri yer alacak.Düzenleme çerçevesinde Florya sahilinde 3 plaj hizmete girmiş olacak. Florya Kamu Eğitim Dinlenme ve Turistik Tesis Alanı, Haziran ayının ilk haftası açılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!