Flakka uyuşturucusu nedir? Zombi hapı olduğu doğru mu ?

Güncelleme Tarihi:

Flakka uyuşturucusu nedir Zombi hapı olduğu doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 14:09

Flakka nedir sorusu, videoları izleyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Zombiye dönüştüren uyuşturucu olarak da bilinen Flakka, içenlerde acıya karşı duyarsızlık ve saldırganlık etkisi oluşturmasıyla bilinmektedir. Halk arasında 'Banyo Tuzu' olarak bilinen kimyasal maddenin geliştirilmesiyle ortaya çıkan uyuşturucu madde, videoyu izleyen vatandaşların merakına neden oldu. Peki, Flakka nedir, zombiye dönüştüren uyuşturucu olduğu doğru mudur?

Haberin Devamı

Flakka nedir, ne tür bir uyuşturucudur sorusu birçok vatandaş tarafından oldukça büyük bir endişeyle aranan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Flakka, asıl adı 'sentetik katinon' olan ve toplum içerisinde banyo tuzu olarak bilinen uyarıcıdır. Amfetamin tarzında uyarıcıların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik etkileri bulunan Flakka, euphoric uyarıcıların yeni versiyonları arasında yer almaktadır. Öte yandan ABD'de birçok vatandaşın Flakka kullandığı görülmüş ve zombiye benzeyen hareketler sergilendiği tespit edilmiştir.

FLAKKA NEDİR?

Flakka, asıl adı 'sentetik katinon' olan ve toplum içerisinde banyo tuzu olarak bilinen uyarıcıdır. Amfetamin tarzında uyarıcıların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik etkileri bulunan Flakka, euphoric uyarıcıların yeni versiyonları arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Banyo tuzu olarak bilinen türe göre farklı bileşenler içerdiği için daha güçlü bir etkiye sahip olan Flakka, bu etkisini ilk 15 dakika içerisinde gösterebilmektedir. Ortalama 4 ila 8 saat arası devam eden Flakka, bedene girdiği andan itibaren halisünasyonlar ve saldırganlık hissiyatını ortaya çıkarmaktadır.

Flakka kullanımının Delirium denen ve nadir olarak görülen aşırı güçlü yan etkide kaygı, halüsinasyonlar, disoryantasyon, yüksek vücut ısısı, ağrıya / acıya duyarsızlık ve hiper-saldırganlık görülüyor.

Videolarda görüntülenen zombi etkisi ve et yeme gibi semptomların ise henüz bilimsel bir dayanağa sahip olmaması sebebiyle neticelenmediği belirtiliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!