Fischer'i affettim

Güncelleme Tarihi:

Fischeri affettim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2001 00:00

Haberin Devamı

Alman Stern Dergisi'nin son sayısına verdiği röportajda ‘‘Bir zamanlar militandım’’ diye itirafta bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'in 1970'li yıllarda eylem sırasında dövdüğü polis memuru Rainer Marx ortaya çıktı. Geçirdiği motosiklet kazası yüzünden malulen emekliye ayrılan 48 yaşındaki eski polis memuru Rainer Marx, 7 Nisan 1973 tarihindeki olaylarda kendisine vuran kişinin Fischer olduğunu bilmediğini, bunu sonradan öğrendiğini anlattı. Olaydan sonra uzun süre tedavi görmek zorunda kaldığını belirten Marx, ‘‘Herkes gençliğinde hata yapabilir. Politikacı olarak yaptıkları göz önünde tutulduğunda, Fischer'in bu hareketini affettim’’ dedi. Marx, Dışişleri Bakanı'ndan yine de bir özür beklediğini söyledi.

Yeşiller Partisi liderlerinden olan Joschka Fischer ise, polisle çatışmaya girmenin ‘‘Çok kötü bir hata, büyük bir yanlış’’ olduğunu ifade etti. Fischer, Stern Dergisi'nde çıkan röportajın ‘‘özür dileme’’ olarak anlaşılması gerektiğini söyledi. Fischer ile Rainer Marx'ın yakında görüşecekleri bildirildi.

Öte yandan Joschka Fischer'in militan olduğu döneme ilişkin Devlet Güvenlik Dairesi arşivlerinde tutulan dosyanın kaybolduğu iddia edildi. Focus Dergisi, Frankfurtlu bir polis memurunun iddiasına dayandırdığı habere göre Fischer, 1985 yılında Hessen Çevre Bakanı olduğu zaman, dönemin SPD'li Eyalet Başbakanı Holga Börner, Devlet Güvenlik Dairesi'nden dosya istedi. Ancak daire, kendisine Fischer ile ilgili dosyanın kaybolduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!