Fırtına paraşütçüleri savurdu: Kayıp paraşütçüler bulundu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2023 16:38

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Babadağ'dan atlayan paraşütçüler fırtına ve sağanak nedeniyle savrulunca farklı noktalara iniş yaptı. Dağdaki ağaca takılıp, asılı kalan paraşüt pilotu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Fethiye’de Babadağ’dan Ölüdeniz Plajına uçuş yapmak için havalanan paraşütler, hava patlaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Kimi paraşütçüler rüzgarla Babadağ’dan Fethiye yönüne, kimi paraşütçüler de Babadağ’dan Seydikemer ilçesine kadar sürüklendi. Tüm pilotlar zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Bazı paraşütler güvenle karaya inerken, bazı paraşütler ağaçlarda ve ormanlık alanlarda mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarları üzerine paraşütlerin kurtarılması için polis, jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE ve sağlık ekipleri harekete geçti. Farklı mahallere iniş yapan paraşütçüler başarılı operasyonlarla kurtarıldı.

Fırtınanın etkisiyle 10 tandem ikili 20 kişi, 6 tekli paraşütçü olmak üzere 26 kişinin bazıları dağ eteklerine, bazıları da ilçe merkezinin farklı yerlerine düştü. Vatandaşların ihbarları ve pilotların konum bilgisini paylaşması üzerine ilk olarak 9 pilot ile 9 yolcusuna ve tekli de 5 paraşüt pilotuna ulaşıldı. 

Fırtına paraşütçüleri savurdu: Kayıp paraşütçüler bulundu


ASKERİ HELİKOPTER İLE KURTARILDI 

Haberin Devamı

Mendos Dağı eteğine düşen bir pilot ile yolcusuna ulaşan ekipler, sarp arazi ile olumsuz hava şartları nedeniyle bölgeye helikopter istedi. Talep üzerine olay yerine Aydın Jandarma Filo Komutanlığı helikopteri sevk edildi. Ekiplerce helikoptere alınan yaralı pilot Uğur G., Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Fırtına paraşütçüleri savurdu: Kayıp paraşütçüler bulundu

Öte yandan ilçedeki hastanelerde 7 kişinin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!