Fırtına dinmiyor.. Sabaha karşı panik

Güncelleme Tarihi:

Fırtına dinmiyor.. Sabaha karşı panik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 00:00

Van'da deprem fırtınası dinmiyor... Gece saat 02.47'de merkez üssü Kurubaş Köyü olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi boşaltıldı. Hastalar, hastane bahçesindeki çadırlara alınırken, bu sırada doğum sancıları artan bir kadın çadırda doğum yaptı. Depremde devlet hastanesinin ek polikliniği yıkıldı. Bu arada dün akşam depremzedelere dağıtılmak üzere getirilen yardım malzemelerinin bulunduğu karayolları deposunda büyük bir yangın çıktı.

Haberin Devamı

Van merkez üssü Kurubaş Köyü olan 5.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem, merkez ve çevre ilçelerde hissedilirken, depreme uykularında yakalanan Vanlılar panik içinde kendilerini dışarı attı.

23 Ekim ve 9 Kasım’daki 641 kişinin öldüğü depremden sonra Van beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerini göre, saat 02.47’de merkez üssü Van’ın Kurubaş Köyü olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van’ın merkezi ve ilçelerinde de hissedilen deprem, büyük panik yaşanmasına neden oldu. Soğuk havada sokağa dökülen Vanlıların korkulu bekleyişi sürüyor.

VAN'DA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ / WEB TV

HASTANE BAHÇESİNDEKİ ÇADIRDA DOĞUM YAPTI

Haberin Devamı

Depremin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi boşaltıldı. Hastalar, hastane bahçesindeki çadırlara alınırken, bu sırada doğum sancıları artan Binnaz Kıraç adlı bir kadın, çadırda doğum yaptı. Kız çocuğu dünyaya getirin Kıraç'ın ikinci kez anne olduğu belirtildi. Bir süre çadırda tutulan anne ve bebeği daha sonra ambulansla Muradiye ilçesindeki hastaneye götürüldü.

DEPREM NEDENİYLE HASTANE BOŞALTILDI / Foto Galeri

Öte yandan, 5.0 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bir saat içerisinde 2.5 ile 3.8 arasında 9 sartıntı daha meydana geldi. Deprem nedeniyle, şu ana kadar Van Valiliği Kriz Merkezine herhangi bir binanın çöktüğüne dair bilgi ulaşmadığı da belirtildi.

HASTANE BAHÇESİNDEKİ ÇADIRDA DOĞUM YAPTI / WEB TV

DEVLET HASTANESİNİN EK POLİKLİNİĞİ YIKILDI

5 büyüklüğündeki depremde, Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi hizmete girdikten sonra bazı branşlarda poliklinik hizmeti vermeye başlayan eski Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yan tarafında bulunan 2 katlı ek poliklinik binası çöktü. 23 Ekim’deki 7.2’lik depremin ardından hasar gören bina tamamen boşaltılmıştı.

ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, gece saatlerinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, “Doğrultulu atımlı bir fay üzerinde, yüzeye çok yakın bir derinlikte meydana geldiği için şiddetli bir şekilde hissedilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Köse, bu tür depremlerin devam edeceğinin düşünüldüğünü ve en azından Haziran ayına kadar vatandaşların tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini bildirdi.

16 ARTÇISI OLDU

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, “Bölgede gece boyunca 2.5 ile 3.8 büyüklükleri arasında 16 artçı deprem meydana geldi. Bunların birçoğu büyük depremin artçısı. Yani Van'da yaşanan büyük depremin etkisiyle oluşmuş artçı depremler. Yaşanan büyük deprem etkisiyle bölgedeki deprem aktivitesi değişti. Bu da farklı fayların hareket etmesine neden olmaktadır. Yaşanan artçı depremler, küçük fay hatlarındaki deprem aktiviteleri. Dolayısıyla bu hareketlerin devam etmesi normal gözüküyor.” dedi.

Haberin Devamı

ÇOCUK BEZLERİ KÜL OLDU

Depremin vurduğu Van’da depremzedelere dağıtılmak üzere getirilen yardım malzemelerinin bulunduğu karayolları deposunda büyük bir yangın çıktı.

İpekyolu Caddesi’nde, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan depoda 8 TIR dolusu yardım malzemesi vardı.

YARDIM DEPOSUNDA BÜYÜK YANGIN / WEB TV

Yangının elektrik kontağından çıktığını düşündüklerini söyleyen Van Valisi Münir Karaloğlu “7 depodan 3’ü yangında zarar gördü. Bu depolarda 5 bin metrekare halıfleks, ikinci el elbise ve çocuk bezi bulunuyordu. Burada bizi korkutan, Karayollarının kimyasalları vardı, yol boyaları ve tinerleri, onlara sıçramadan yangın kontrol altına alınmış durumda” diye konuştu.

Haberin Devamı

VAN VALİSİNDEN AÇIKLAMA / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!