Fırtına Bolu'yu da vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına Boluyu da vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bolu merkezindeki Köy-Tür 1 ve 2, Beşyüzevler, Borazanlar, İspanyolile Sağlık çadırkentlerinde, gece yarısından sonra başlayan şiddetli fırtına nedeniyle 100'ün üzerinde çadırın yıkıldığı, ancak bunlardan büyük bir bölümünün boş olduğu belirlendi. Köy-Türk 4 çadırkentindeki 4 no'lu polis karakol çadırı da yıkıldı.

Fırtınan devam etmesi ve diğer çadırların da yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalması üzerine, emniyet yetkilileri, çadırlardaki elektrik bağlantılarının tehlike arzedebileceğini belirterek, çadırkent yöneticilerini anonslarla uyardılar. Bolu TEDAŞ yetkililerinin de uyarılmasından sonra kentin yarıya yakınının elektrikleri kesildi. Polis ekipleri de herhangi bir olaya meydan vermemek için cadde ve sokaklarda tepe lambalarını yakarak devriye gezdiler.

Yaşanan fırtına sırasında enkaz halindeki evlerden birçoğunun da çatı ve bacaları uçtu. Devriye gezen polis ekipleri, depremzedeleri, binaların çatılarının uçabileceği yolunda uyararak, dikkatli olmalarını istediler.

Fırtına ile çadırları yıkılan ya da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan depremzedeler çadırlarını yeniden kurmaya çalışırken, bukez de sağanak yağmurla karşılaştılar. Uzun süren yağmurda bazı çadırları su bastı.

Devrilmelerini önlemeye çalışan depremzedeler sabaha kadar, çadırların çevresine kum torbaları, tahta paletler ve çakıl dolu poşetler yerleştirerek, önlem almaya çalıştılar. Çadırları yıkılan depremzedeler ise içerdeki değerli eşyaları ile birlikte polis evinde sabahladılar.

Fırtınanın etkili olduğu tüm çadırkentlerde elektrik enerjisi kesilirken Mehmetçik-1 çadırkentinde enerji, mazotla çalışan dev jeneratörlerle sürekli olarak çadırkentin aydınlanması için çalıştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!