Firari Ötleş 'yuva'ya döndü

Güncelleme Tarihi:

Firari Ötleş yuvaya döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 23:05

Kocaeli’nde cezaevinden getirildiği hastaneden önceki gün firar eden Arif Ötleş, 4 adamıyla birlikte Sakarya’da bir otomobilin içinde yakalandı.

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİ suçlardan aranan Arif Ötleş (33), Mart 2013’te adamlarıyla birlikte eğlence mekânlarına ağır makineli silahlarla saldırı düzenlemiş, saldırılarda 1 kişi ölmüş, 7 kişi de yaralanmıştı. Ötleş, İzmir’den Yunanistan’a kaçmak isterken helikopter destekli operasyonla yakalanmıştı.

2’NCİDE 'BAŞARDI'
2 bin 132 yıl hapsi istenen, 7.5 yıl da mahkûmiyeti bulunan Ötleş, 29 Ekim 2013’te hastaneye getirildiğinde kaçma girişiminde bulunmuştu. Ötleş, kaçma girişiminin ardından güvenlik gerekçesiyle Ankara Sincan L Tipi Cezaevi’nden İzmit Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Ötleş, 3 sene sonra, önceki gün de kaçmayı denedi. Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’ne götürülen Ötleş, hastanede bulunduğu odanın penceresinden atlayarak aşağıda bekleyen adamlarıyla birlikte kaçmayı başardı. Fakat kaçış uzun sürmedi.

Dün sabah 06.00 sıralarında Sakarya Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir aracı durdurdu. Polisler otomobildeki Niyazi Arslan, Ergin Kaygusuz, Serkan Bülbül, Murat Erkal ile üzerinden kimlik çıkmayan ve adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişiden şüphelendi. Adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişi araçtan inerek kaçmaya çalıştı.

‘VURSANIZA!’
Polis, kaçmaya çalışan kişiyi yakaladı. Yakalanan kişi, araçta bulunan 4 adamına, “Oğlum nasıl arkadaşsınız, bana sahip çıksanıza, vursanıza onları” diye bağırdı. Üzerinde bir tabanca ve 17 mermi bulunan şüpheli ve 4 adamı Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin Arif Ötleş olduğu ortaya çıktı.

MOTOSİKLETİ BOZULMUŞ
POLİSTE sorgulaması yapılan Arif Ötleş’in İzmit’te hastaneden firar ettikten sonra motosikletle Ankara istikametine doğru kaçtığı, ancak motosikletin Hendek girişinde bozulması üzerine Ankara’dan arkadaşlarını çağırdığı belirlendi. Polis, Arif Ötleş’in kullandığı motosiklet ve kaskını da TEM Otoyolu’ndaki bir tesiste buldu.

VİLLADA 1 TON UYUŞTURUCU
ÖTLEŞ’in liderliğini yaptığı öne sürülen çetenin, Ankara’daki eğlence mekânlarını haraca bağlayıp uyuşturucu sattığı iddia ediliyor. Yakalandıktan sonra Ötleş’in Altındağ Çinçin’de içinde tünel olan villasında 1 ton 42 kilogram esrar, çok sayıda ağır makineli silah ele geçirilmişti. 

İÇERİDEN DESTEK ALDI MI?
Ötleş’in kaçmasında cezaevi görevlileri veya güvenlik görevlilerinden yardım alıp almadığıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Ötleş’in cezaevinden hastaneye nakledilmesinden adamlarının nasıl haberdar olduğu, hangi hastaneye gideceklerini nasıl öğrendikleri sorularına cevap aranıyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!