Firari barona darbe

Güncelleme Tarihi:

Firari barona darbe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 12:50

İstanbul’da 281.5 kilo kokainin sahibi olduğu iddiasıyla yargılanırken, kardeşinin taziyesi için gittiği evden 9 jandarmayı ilaçla uyutarak firar eden uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen’e ait olduğu belirtilen 124 kilo 750 gram eroin ele geçti. Operasyonda Özmen'in eşi N.Ö ile oğlu Y.Ö'de gözaltına alındı. Özmen'in organizasyonu kaçtığı Kuzay Irak Erbil'den yönettiği belirlendi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, firarın ardından Mehmet Sait Özmen'in peşine düştü. Özmen'in Kuzey Irak'a kaçarak Erbil'e yerleştiği belirlendi. Özmen'i teknik takibe alan ekipler, firarın ardından Özmen'in Avrupa'ya eroin sevk edeceğini belirledi. Özmen'in talimatıyla Kuzey Irak'ta eroin zulalandı. TIR, Mersin'e getirildi. Mersin'de, Polonya'ya götürülmek üzere mandalina yüklendi. TIR, İstanbul'a doğru yola çıktı. Ekipler, TIR'ı takibe aldı. TIR, Mersin'den İstanbul Pendik'e geldi. Ekipler, TIR'ı durdurdu. TIR'da narkotik köpeği Lady'in de katıldığı arama yapıldı. Finlandiya plakalı TIR'ın dorsesinin tabanında zulalanmış 222 paket halinde 124 kilo 750 gram eroin bulundu. TIR şoförü M.Ö gözaltına alındı. 

UYUŞTURUCU OPERASYONUN FOTOĞRAFLARI
 
TIR'la eş zamanlı olarak Özmen'in eşi N.Ö ve oğlu Y.Ö'nün Florya'daki evleri basıldı. Y.Ö'nün evinde yapılan aramada 6 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatlı tabanca ele geçti. Eşi N.Ö'nün evinde de ruhsatlı tabanca bulundu. Özmen'in adamı Ş.Ö'nün evinde ise tabanca susturucusu ele geçti. Evlerde yapılan aramada ayrıca 1 hassas tartı aleti, 1 sahte sürücü belgesi, 7550 lira, 5100 euro ve 711 dolara el konuldu. Polisin iddiasına göre; Özmen'in eşi ve oğlu sevkiyatta bizzat rol aldı. Özmen'in eşi ve oğluyla yaptığı telefon konuşmaları deşifre edildi.
Eroinin Polonya'ya ulaşması halinde, bu ülkeden Hollanda'ya götürüleceği ve buradan da tüm Avrupa'ya dağıtılacağı belirlendi. Operasyonun Hatay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'yle ortaklaşa yapıldığı belirtildi. Operasyon kapsamında Kuzey Irak'taki Özmen ile birlikte İspanya ve Hollanda'da aranan kişiler olduğu ifade edildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan Ş.Ö ve M.Ö tutuklanırken, eşi N.Ö ve oğlu Y.Ö mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
JANDARMAYI UYUTUP KAÇMIŞTI
 
28 Ocak 2011 günü düzenen operasyonda, Bolivya’dan parkeler içinde getirilen 281.5 kilo kokain ele geçirdi. Abdullah Baybaşin ve Mehmet Sait Özmen’in de arasında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan Baybaşin ve Özmen’e 51 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Özmen'in kardeşi vefat etti. Mehmet Sait Özmen ve başka bir uyuşturucu davasından hükümlü olan kardeşi Rıdvan Özmen’i cenazeye götürme görevi Astsubay Önder Kargın, Astsubay Bülent Filiz, uzman çavuşlar Mesut Küçükkaya ve Fethullah Erdoğan ile 5 jandarma erine verildi. 31 Ocak 2012 günü sabah saat 06.30'da Mehmet Sait Özmen ve Rıdvan Özmen geceyi taziye evinde geçirdi. Jandarmalar saat 06.30’da uyandıklarında Mehmet Sait Özmen’i bulamadı. Yapılan incelemede Mehmet Sait Özmen’in, odanın daha önce kesilen demir parmaklıklarından kaçtığı belirlendi. Firarla ilgili 9 jandarma tutuklandı ve haklarında dava açıldı. Jandarmaların evde ikram edilen çorbanın içine konulan ilaçla uyutulduğu öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!