Firari astsubay tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Firari astsubay tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 10:24

Astsubay Çavuş Eyüp Yiğit, 4 yıl kadar görev yaptığı birliğinde “Ya intihar edecek ya da firar edecektim” diyerek ayrıldı. Yiğit’in amacı, disiplinsizlik yolu ile meslekten atılmaktı. Ancak 1 Kasım günü oy kullandığı sırada yakalandı. Yiğit, çıkarıldığı askeri mahkemede tutuklandı. Yiğit’in avukatı ise, tutuklamaya itiraz ederek “Bu durum bir ilk. Normalde ifadesi alınıp ve bırakılması gerekirdi” dedi.

Haberin Devamı

Bolu 2. Dağ Komando Tugay Komutanlığında Astsubay Çavuş Eyüp Yiğit geçtiğimiz yıl 3 Ekim’de birliğinden ayrıldı. Bayram izni dolayısı ile garnizondan ayrılan Yiğit izin süresi bitiminde birliğe dönmedi. Sebebi ise, maruz kaldığını iddia ettiği mobbing ve görevin ağırlığı. Yiğit, verdiği ifade de, mesleğin kendisine göre olmadığını gördüğünü söyledi.

Yiğit, birliğinden ayrı kaldığı süreçte, mesleğe geri dönme korkusu daha da arttı. Amacı, birliğine giderek meslekten ayrılmak istediğini bildirmesi ve disiplinsizlik yolu ile meslekten atılmaktı.

OY KULLANDIĞI SIRADA YAKALANDI
1 Kasım günü oy kullandığı sırada Yiğit yakalandı ve çıkarıldığı Deniz Kuvvetleri Askeri Mahkemesi’nde tutuklandı. Yiğit, askeri mahkemede verdiği ifadede, seçimden sonra kendi isteği ile birliğine teslim olup ayrılmayı planladığını söyledi.

Haberin Devamı

Ancak mahkeme, ‘askeri disiplinin korunması’ gerekçesi ile Yiğit hakkında tutuklama kararı verdi. Yiğit, o tarihten bu yana Mamak’ta tutuklu bulunuyor.

Firari astsubay tutuklandı

AV. AKKUŞ: TAHLİYE EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Yiğit’in avukatı Mehmet Erkan Akkuş konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Firar suçunun yargılaması neticesinde, suçun sübutu halinde bile, Ceza Muhakemesi Kanunu gereği hapis cezası müeyyidesi tatbik edilemeyecek assubayı haftalarda tutuklamak, zulümdür. Bu durum insan hakkı ihlalidir. Müvekkilin tahliyesine karar verilmesini bekliyoruz” dedi.
dgokce@hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME!