Filistinlilere silahı deniz getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Filistinlilere silahı deniz getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 02:18

Filistinlilere silahların, uyuşturucu tacirlerinin kullandığı taktikle, akıntıdan faydalanılarak deniz yoluyla uluştırıldığı ortaya çıktı.

Petrol bidonlarına doldurulan, Kalaşnikof'tan el bombasına, havan mermisinden sniper tüfeğine kadar her tipte silah ve cephaneyi Gazze kıyılarından 25-30 mil açıktaki El Birkah diye bilinen bölgede denize atmak, Filistinli örgütlere ulaştırmak için yeterli oluyor.

Bir Filistinli yetkili, silah dolu bidonların, bir haftadan az bir zaman içinde, Gazze'nin Refah ile Erez kentleri arasındaki bölgede karaya vurduğunu anlattı. Yetkili, ‘‘silah bidonlarının denize atılacağı yeri iyi bilmek gerekiyor. Silahlar denize atılıyor. Gerisini akıntı hallediyor. Denizdeki akıntı, çöldeki yollara benziyor. Bu işi yapan insanlar, doğru akıntının olduğu ve bidonların atılacağı bölgeyi çok iyi biliyor. Tıpkı uyuşturucu kaçakçıları gibi’’ dedi.

Silah işinde İsraillilerin de bulunduğu belirtiliyor. Özellikle, Rusya'dan İsrail'e göç eden kişiler, silah kaçakçılığında önemli rol oynuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!