Filistin'de Ä°srailli bakanın yeÄŸeni öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Filistinde İsrailli bakanın yeğeni öldürüldü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 16:53

Batı Şeria'da Filistin polisinin Nablus'a izinsiz giren Yahudi yerleşimcilere ateş açması sonucu İsrail Kültür ve Bilim Bakanı'nın yeğeni öldü, dört İsrailli yaralandı.

Haberin Devamı

Ä°srail ordu radyosunun haberine göre, Batı Åžeria'nın kuzeyindeki Filistin kentlerinden Nablus'un giriÅŸindeki Yusuf Peygamber'in türbesine gelen yaklaşık 15 Yahudi yerleÅŸimciye ateÅŸ açıldı.  Â

Ordu sözcülüğünün açıklamasında, üç araçla bölgeye giden İsrailli sivillerin türbeye "izinsiz girdikleri" belirtildi.

Filistinli yetkililer, Nablus'a izinsiz giren aşırı dinci Yahudilerin geri dönmeleri talebini reddetmeleri, Filistin polisine silah çekmeleri ve saldırgan hareketleri nedeniyle vurulduğunu açıkladı.

Nablus Valisi Cibril El Bekri de ateş açmanın herhangi bir kasıt  taşımadığını ve olayın soruşturulduğunu vurguladı.
    Â
Saldırıda ölen kişinin, Likud Partisi üyesi ve Kültür ve Bilim Bakanı Limor Livnat'ın yeğeni Yosef Ben-Livnat (24) olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Bakan Limor Livnat, yeğeninin "dua etmekten başka bir niyeti olmadığını" belirterek, "Kardeşimin oğlu, Filistin polisi kılığında bir terörist tarafından öldürüldü" dedi.

ÜÇ FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° YARALANDI                   Â

Olayın ardından Filistin güvenlik güçlerinin çekildiği bölgeye İsrail asker ve polislerinin konuşlandırıldığı belirtildi.

Maskeli yerleşimcilerin, Nablus'un girişindeki Huvvara kontrol noktasına kadar gelerek Filistinlilerin araçlarını taşladıkları, bu saldırılarda aralarında 13 yaşında bir çocuğun da olduğu 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yusuf Peygamber'in türbesi, bölgedeki gerilimli alanlardan birini oluşturuyor ve zaman zaman özellikle aşırı dinci Yahudiler, İsrail askerleri eşliğinde türbeyi ziyarete geliyor.
               
      Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!