Filika faciasında ölen işçi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Filika faciasında ölen işçi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 12:49

TUZLA'daki Gisan Tersanesi’nde filika faciasında yaşamını yitiren işçilerden 1 çocuk babası 26 yaşındaki Ramazan Çetinkaya, memleketi Zonguldak’ta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kendini yere atarak ağlayan 23 yaşındaki Lütfiye Çetinkaya, “Dağ gibi kocamı yediler. Yavrumu kum torbası gibi içine bindirmişler. Yavrumu kum torbasından değerli görmemişler” diye feryat etti.

Önceki gün meydana gelen olayda, deney amaçlı gemiden denize atılan içinde işçilerin bulunduğu tahliye flikası, istenildiği gibi suya düşmeyince camı kırılmış ve içine hızla su dolmuş, yaşanan faciada 3 işçi hayatını kaybetmişti. İnanılmaz olayda can veren işçilerden Ramazan Çetinkaya'nın cenazesi, dün akşam saatlerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak memleketi Zonguldak’a getirildi. Gece Elvanpazarcık Beldesi’ndeki sağlık ocağı morguna konulan Çetinkaya’nın cenazesi, sabah buradan alınarak Sofular Köyü’ndeki evine getirildi. Cenazenin evden çıkarılması sırasında büyük üzüntü yaşandı. 4 yıl önce evlendiği eşini kaybeden Lütfiye Çetinkaya, sinir krizleri geçirdi. Kayınvalidesi Ayşe Çetinkaya ile birlikte evin önünde kendisini yere atan Lütfiye Çetinkaya gözyaşlarına boğuldu.

Lütfiye Çetinkaya, “Dağ gibi kocamı yediler. Bu devlet nerede, kocamı neden kurtarmadılar? Onu öldürenlerin Allah belasını versin. Yavrumu kum torbası gibi içine bindirmişler. Yavrumu kum torbasından değerli görmemişler” diye haykırdı. 3 yaşındaki oğlu Görkem’i kucağına alarak, “Benim yavrum 3 yaşında babasız kaldı. 4 senelik evliyim. 4 seneyi çok gördüler. Benim yavrum bana gelip, ‘babam öldü diyor’ Benim yavrumun ne günahı vardı” diye ağlayan Lütfiye Çetinkaya’yı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Köy mezarlığındaki cenaze namazına, Ramazan Çetinkaya’nın babası Abdullah Çetinkaya, kardeşleri, yakınları ve köylüler katıldı. Mezarlıkta cenaze namazı için saf tutulduğu sırada, köy imamının isteği üzerine Çetinkaya’nın eşi için para toplandı. Toplanan bir poşet dolusu para, Lütfiye Çetinkaya’ya verilmek üzere baba Abdullah Çetinkaya’ya teslim edildi. Cenaze namazının kılınmasından sonra Çetinkaya’nın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!