File ölüm tehdidi

Güncelleme Tarihi:

File ölüm tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Haberin Devamı

Bastığı mayının infilak etmesi sonucu ameliyat edilmesiyle gündeme gelen Motala adlı filin ölüm tehditleri aldığı bildirildi. Tayland'daki fil hastanesinde ameliyat edilen Motala'ya dünyanın her yerinden yardım yağması üzerine bu durumu kıskanan kişilerin telefonla tehdit yağdırdığı söyleniyor.

MOTALA sevimli mi sevimli bir fil. Ayağını yanlışlıkla bir mayına basınca ve parçalanmış ayağının fotoğrafları ajanslar tarafından dünyaya ulaştırılınca, herkes çok üzülmüştü.

Motala için, bu acı olayın ardından bir anda bütün dünyada seferberlik başladı. Tayland'dan ve dünyanın çeşitli yerlerinden hayvan severler Motala'nın iyileşebilmesi için para bağışında bulundu. Motala'nın eski sağlığına kavuşturulması için 85 bin sterlin (85 milyar lira) para toplandı.

Dünyanın ilk fil hastanesini Tayland'ın Lampang kentinde kuran Soraida Salwala, Motala'nın bu kadar ilgi görmesi üzerine kimliği meçhul kişilerden telefonla ölüm tehdidi geldiğini söyledi. Motala'nın her gün geçtiği yol üstünde geçtiğimiz günlerde 3 adet zehirli kobra yılanı bulunduğu bildiriliyor. Normalde o bölgede bu tür yılanların yaşamadığına dikkat çekiliyor.

Motala, Burma-Tayland sınırında tomruk taşırken mayına basarak yaralanmış, ayağı kangren olmuştu. Veterinerler hayvanın hayatını kurtarabilmek için ayağının 30 santimlik bölümünü kesmişti. Hayvanı uyuşturmak için 70 yetişkin insanı uyutabilecek güçte anestezi maddesi kullanılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!