Fikri Karadağ'dan, "Balyoz" ifadesi

Güncelleme Tarihi:

Fikri Karadağdan, Balyoz ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 15:58

ERGENEKON Ana Davası'nın tutuklu sanıklarından emekli Albay Fikri Karadağ’ın Balyoz Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesi alındı.

Haberin Devamı

Tutuklu bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampusü’nden soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına getirilen Fikri Karadağ’ın ifadesini Balyoz Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarından Bilal Bayraktar aldı. Fikri Karadağ’a ifadesinde soruşturmada ismi geçen diğer şüphelileri tanıyıp tanımadığına dair sorular soruluduğu belirtildi. Fikri Karadağ’ın da bazı şüphelileri mesleği nedeniyle tanıdığını söylediği ifade edildi. Fikri Karadağ ifadesinin ardından tutuklu bulunduğu cezaevine geri götürüldü.

SAÇAN MÜFETTİŞLERE İFADE VERDİ

Fikri Karaadağ’ın adliye getirilmesinden yaklaşık iki saat sonra ise İkinci Ergenekon Davası'nın serbest sanıklarından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına geldi. Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında daha önce şikayette bulunan Adil Serdar Saçan’ın, Adalet Bakanlığı Müfettişlerince ifadesi alındı. Avukat kimliğini göstererek adliye binasına giren Adil Serdar Saçan, 2,5 saat sonra adliyeden ayrıldı. Adliyeye gelirken "Silivri’de olağanüstü yargılama yapılıyor. Onun için geldim" diye konuşan Adil Serdar Saçan çıkışta da "Daha önce şikayet dilekçesi vermiştim. Müfettişler çağırdı. Geldim ifade verdim" dedi.

İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜR YARDIMCISI DE ADLİYEYE GELDİ

Adil Sedar Saçan’ın adliyeye girmesinin hemen ardından İstanbul İstihbarat Şube Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına geldi. Adliyede yaklaşık yarım saat kalan Ali Fuat Yılmazer ve Tufan Ergüder yanında gelen polislerin ellerinde ise rulo halinde kağıtlar vardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!