Fidye için doktoru kaçıracaklardı

Güncelleme Tarihi:

Fidye için doktoru kaçıracaklardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 13:05

ŞANLIURFA'da, evine girmek isterken 3 kişi tarafından yüzüne bayıltıcı sprey sıkılıp, silahla tehdit edilen ve komşularının yardımıyla kurtulan Dr. Yücel Kılıçkap'ın, fidye amacıyla kaçırılmak istendiği ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi, doktoru kaçırıp ailesinden 500 bin TL fidye isteyeceklerini itiraf etti.

Haberin Devamı

Özel bir kulak burun boğaz polikliniği bulunan Dr. Yücel Kılıçkap, geçen cuma günü Ulubatlı Mahallesi'ndeki evine girmek istediği sırada yüzüne sprey sıkıldıktan sonra kaçırılmak istendi. Spreyin bayıltmadığı Dr. Kılıçkap, zanlılarla boğuşurken ‘imdat’ çağlığını duyan komşuları yardıma koştu. Tabancayla tehdit edilen Dr. Kılıçkap'ın dışarı çıkan komşularını gören zanlılar bir otomobile binip olay yerinden kaçtı. Havanın karanlık olmasından dolayı otomobilin plakası alınamazken, zanlıların boğuşma sırasında olay yerinde düşürdükleri tabancanın yapılan incelemesinde ise eldiven kullanıldığı için parmak izine ulaşılamadı.


Polis, kaçırma girişimin ardından, zanlıların kaçtıkları otomobilin kiralanmış olma ihtimalini de mercek altına aldı. Kentteki oto kiralama şirketlerinde yapılan incelemede, markası belirlenen otomobilin bir benzerinin olay gününden bir gün önce kiralanıp, bir gün sonra teslim edildiğini belirledi. Otomobili kiralayan Faik Bali ve Melik İl'i araştıran polis, ilginç bir tesadüfe ulaştı. Otomobili kiralayan 2 kişinin en yakın arkadaşının, kaçırılmak istenen Dr. Kılıçkap'ın polikliniğinde çalışan Gökhan Baran olduğu belirlendi. Bu kişileri yakın takibe alan polis, zanlıların cep telefonlarına yönelikte teknik takip başlattı. Takip sırasında Gökhan Baran, Faik Bali, Hakan Işıkgöz ve Melik İl'in telefon görüşmelerinde kaçırma girişimlerinin başarısızlığı ile ilgili yorumlar yaparken, kentteki polikliniklerde çalışan Ferit Sedef ve Cengiz Basmacı’nın da Dr. Kılıçkap'ın kaçırılacağından haberdar olduğu saptandı. Bunun üzerine operasyon başlatan polis 5 zanlıyı gözaltına alırken, Melik İl ise kaçtı.

Haberin Devamı


Zanlıların üzerinde ve evlerinde yapılan aramada 1 havalı tüfek, 2 kuru sıkı tabanca, bayıltıcı sprey, eldiven, kar maskesi ve kamera ele geçirildi. Faik Bali ve Melik İl'in piyasaya 100 bin lira civarında borcu bulunduğu belirlenirken, bu kişilerin yakın arkadaşları Gökhan Baran'dan, Dr. Kılıçkap ile ilgili bilgiler alıp kaçırma planı yaptıkları kaydedildi. Zanlıların, kaçırma girişimlerinin başarılı sonuçlanması halinde kar maskesi takıp, başına silah dayayarak 500 bin lira fidye talep edecekleri Dr. Kılıçkap'a ait kamera görüntülerini yakınlarına göndermek istedikleri saptandı.

Haberin Devamı

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Ferit Sedef ile Cengiz Basmacı, diğer zanlıların Dr. Kılıçkap'ı kaçırmak istediğini olay öncesi bildiklerini, ancak buna ihtimal vermediklerini savundu. İfadelerinin ardından adliye sevk edilen zanlılardan Faik Bali ve Hakan Işıkgöz tutuklanırken; Gökhan Baran, Ferit Sedef ile Cengiz Basmacı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Melik İl ise aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!