Fidan: Ya daha büyük bir savaş ya da barış

Güncelleme Tarihi:

Fidan: Ya daha büyük bir savaş ya da barış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

Katar’ın başkenti Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan “Bölgemiz, tam manasıyla bir dönüm noktasındadır. İçinde bulunduğumuz konjonktürden ya daha büyük bir savaşa ya da daha büyük bir barışa gideceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ASLA KABUL ETMİYORUZ

Konuşmasında “Gazze’de toplu cezalandırmaya dönüşen saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” diyen Fidan, İsrail’in Gazze’ye kara operasyonunun Mısır’ın, Ürdün’ün, Lübnan’nın istikrarsızlaştırmasına da yol açacak olan bir gelişme olacağını söyledi. Fidan,

 “İçinde bulunduğumuz konjonktürden ya daha büyük bir savaşa ya da daha büyük bir barışa gideceğiz. Görüştüğüm tüm muhataplarım kamuoyu önünde söylemeseler bile bu tespiti paylaşmakta” ifadelerini kullandı. Fidan, Türkiye’nin bu konuda sorumluluk alarak “garantörlük mekanizmasını” gündeme getirdiğini de belirtti.

KATAR: TARAFLAR HESAP VERMELİ

Basın toplantısında konuşan Başbakan El Sani ise “İsrail-Filistin çatışmasında uluslararası hukukun ihlaline karışan tüm taraflar hesap vermeli” ifadelerini kullandı. El Sani, Batı hükümetlerinin “insan hayatı söz konusu olduğunda krize çifte standartla yanıt verdiğini” belirterek “Sivillerin öldürülmesini bir bağlamda kınayıp başka bir bağlamda meşrulaştırmaya izin verilemez” dedi. El Sani, Hamas ile İsrail’den kaçırılan rehinelerin bırakılması için müzakerelerin devam ettiğini de kaydederek “yakın zamanda bir ilerleme yaşanabileceğini” belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!