Fiat'ın yeni ticari aracı “Fiorino” dünyaya tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Fiatın yeni ticari aracı “Fiorino”  dünyaya tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 15:01

Tofaş'ın Fiat ve PSA Group (Peugeot-Citroen) için Bursa'daki fabrikasında üretmeye başladığı ve Fiat tarafından “Fiorino” adıyla satışa çıkarılacak olan Fiat'ın yeni ticari modeli, Milano'daki 11. Transpotec Uluslararası Ticari Araç ve Yedek Parça Fuarında dünyaya tanıtıldı.

Haberin Devamı

Fiat Ticari Araçlar (Fiat Professional) Üst Yönetcisi (CEO) Franco Miniero, Fiorino'nun tanıtımında yaptığı konuşmada, Fiat Professional'in marka değerlerine değindi.

Bunların performans, yakınlık, beceri ve yenilikçilikten oluştuğunu anlatan Miniero, Fiat Professional'ın yeni işler başarma, yeni ürünler yaratma kapasitesine işaret etti.

Miniero, “Fiat, müşterilerine daha yakın, daha sıcak ve onlarıntaleplerini karşılamada daha becerili ve yenlikçi, ileriye bakan ürünler sunan bir marka olmayı hedefliyor” dedi.

Fiat Fiorino'yu öne çıkaran 3 unsur olduğunu ifade eden Miniero, yeni aracın kompakt dış boyutları, ekonomik satın alma ve kullanım şartları sunması ve trafikte son derece kıvrak olmasının önemli avantajlar olduğunu kaydetti.
Bu yıl Fiat Ticari Araçların İtalya milli futbol takımına sponsor olduğunu da hatırlatan Miniero, milli takımın da Fiat Professional gibi işini profesyonel olarak ve tutkuyla yaptığını anlattı.

FIORINO'NUN FİYATI DOBLO'DAN AVANTAJLI OLACAK

Fiat Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Özgür Süslü de 2,5 yıldır süren çalışmaların sonucu olarak ortaya çıkan Fiorino'nun bugün ilk kez müşterilerin karşısına çıkarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Fiat Fiorino'nun yeni bir araç sınıfı olması nedeniyle tüketiciden büyük ilgi görmesini beklediklerini ifade eden Süslü, Türkiye'de yılda 10 bin araç satmayı hedeflediklerini kaydetti.

Aracın Türkiye'de ilk kez kasım ayında gerçekleştirilecek olan Ticari Araç Fuarı'nda tanıtılacağını dile getiren Süslü, aracın Aralık ayı başında satışa sunulacağını bildirdi.

Aracın şehir içinde kısa mesafeli taşımalar için tasarlandığına dikkati çeken Süslü, özellikle dağıtım, kurye, servis-bakım ve perakende sektörlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olduğunu anlattı.
Aracın yakıt tüketim performansına da değinen Süslü, Doblo'ya göre yakıt tüketimi ve parça maliyetinin yüzde 15-20 daha düşük olacağını söyledi.

Süslü, aracın Türkiye'deki satış fiyatının da benzer oranlarda avantajlı olacağını ifade ederek, yeni araçla birlikte ticari araçtaki pazar paylarını 1 puan artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

FIAT'IN YENİ TİCARİ ARACI FIORINO....

Fuarda verilen bilgiye göre, yeni Fiorino'nun 1B sınıfının (küçük vanlar) standartlarını yeniden tanımlamak üzere yola çıkarken hafif ticari araçlar piyasasında önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Haberin Devamı

1B sınıfındaki ticari araçlara göre daha küçük iç boyutlara sahip olan ancak aynı kapasite ve servis olanağını sunan Fiat Fiorino, 9,95 metrelik dönüş çapı sayesinde trafikte atak ve park etmesi kolay bir araç özelliğini taşıyor.

3,86 metre uzunluğu, 1,72 metre yüksekliği ve 1,71 metre genişliği ile kompakt boyutlara sahip olan yeni Fiorino, 2,5 metre küp (ön yolcu koltuğu katlandığında 2,8 metre küp olabilen) hacmi ve 610 kilogram kapasitesiyle geniş bir kullanım alanı sunuyor.

Aracın iç uzunluğu bir buçuk metrenin üzerinde olup, yolcu koltuğu yatırıldığında iki buçuk metreye kadar çıkabiliyor.
Bluetooth uyumlu, CD veya mp3 çalarlı, radyolu bir müzik sistemi ve dört hoparlörle donatılan yeni Fiorino, ses ve titreşim konforu bakımından iyi çözümler sunuyor.

Haberin Devamı

Yeni Fiorino, Euro 4 standardına uygun iki modern motor seçeğiyle 1,4 litre, 73 HP benzinli ya da 1,3 Multijet, 75 HP turbo-dizel olarak sunuluyor.

Ortalamada 100 kilometrede 4,5 litre yakıt tüketen Fiorinoyla, dolu bir depoyla bin kilometre yol yapılabiliyor.
Yeni Fiorino'da standart ABS ve EBD, aktif gergili 3 noktalı emniyet kemerleri, hidrolik direksiyon ve sürücü tarafı hava yastığı bulunuyor.

Yeni Fiorino Cargo Aralık 2007'de iki versiyon olarak, on renk seçeneğiyle ve yan sürgülü kapısız ya da bir veya iki sürgülü yan kapılı 9 gövde seçeneğiyle piyasaya sürülecek.

FUARDA TÜRKİYE'DE ÇEKİLEN TANITIM FİLMİ DE GÖSTERİLİYOR

Fiorina'nın İtalya'daki satış fiyatının vergiler hariç 9 bin 100 avrodan başlayacağı bildirdi.
Bu arada, fuarda, Fiorino'nun Kapadokya, Sultanahmet, Tuz Gölü ve Pamukkale'de çekilen global tanıtım filmi de Fiat standında ziyaretçilere gösteriliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca bu yıl, İtalya Milli Futbol Takımının resmi sponsoru olan Fiat Ticari Araçlar, milli takıma, Türkiye'de üretilen yeni Fiorino'lardan da temin edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!