Fezlekelere jet işlem

Güncelleme Tarihi:

Fezlekelere jet işlem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM Başkanlığı, gerekçeli kararın önceki gün yayımlanmasının ardından Erbakan, İbrahim Halil Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan ve Şevki Yılmaz'a ait 46 fezleke dosyasını, hiç bekletmeden jet hızıyla işleme koydu. Fezleke dosyaları dün Başbakanlık'a gönderildi. TBMM Başkanlığı, dönem sonuna bırakılma kararı alınan Erbakan hakkında 2, Çelik hakkında da bir dosyayı ise daha önce Başbakanlığa göndermişti. Dün gönderilen 46 dosya ile sevk edilen dosya sayısı 49'a yükseldi. Fezleke dosyaları Adalet Bakanlığı kanalı ile RP'lilerin yargılama süreçlerinin başlaması için ilgili savcılıklara gönderilecek.

Erbakan, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri’ ile ‘Siyasi Partiler Yasası’na muhalefet ettiği' ve ‘‘Halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığını gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik’’ ettiği gerekçesiyle toplam 7 davadan yargı önüne çıkartılacak. RP'den istifa ederek, bağımsız kalan Hasan Hüseyin Ceylan 5, Şevki Yılmaz 25, İbrahim Halil Çelik de 12 ayrı davadan yargılanacak.

RP'nin kapatılmasına neden oldukları gerekçesiyle milletvekilikleri düşürülen Şevket Kazan ve Ahmet Tekdal hakkında ise dokunulmazlıklarının kaldırılması istemini içeren Başbakanlık tezkeresi bulunmuyor.

Gerekçeli karar RP'de

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı, yayınından iki gün sonra RP'ye ulaştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir memur gerekçeli kararın bir kopyasını getirerek Müstafi Genel Başkan Yardımcısı Rıza Ulucak'a imza karşılığı teslim etti. Gerekçeli kararın Refah'a tesliminde gazeteciler içeri alınmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!