FETÖ'cüleri barındırma

Güncelleme Tarihi:

FETÖcüleri barındırma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 23:14

Başbakan Binali Yıldırım, yeni eğitim yılının açılışında ilk ders zilini çalarken öğretmenlere “FETÖ’cülere asla müsamaha etmeyin” diye seslendi. “Gençlerimizi beğenmeyen bazı çok bilmişler 15 Temmuz’da Türk gencinin neleri yapmaya muktedir olduğunu gördüler” diyen Yıldırım, anılarıyla zaman zaman öğrencileri güldürdüğü konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HOROZ SUYA MI YUMURTLAR?
“İmkânlar çok kısıtlı, okullar bu kadar güzel değildi. Öğretmenlerimiz bu kadar donanımlı değildi. İlkokul 2’nci sınıftayız. Cazim Bey diye eğitmenimiz var. Oldukça yaşlı. ‘Çocuklar okuyun, yazın, dersinize bakın’ dedi. Gerisi yok. Karne zamanı bir müfettiş geldi. Sınıfta sorular soruyor. Hiçbirimiz bilemiyoruz. Bizim Cazim Bey boncuk boncuk terliyor. Sonunda müfettiş bir hinlik yaptı, bir soru daha sordu. ‘Horoz suya mı yumurtlar, samana mı?’ Çocuklar da hep bir ağızdan ‘samana’ diye bağırdılar. Cazim Bey’in keyfi yerine geldi. ‘Soru kolay olunca nasıl biliyorsunuz’ dedi. Müfettiş, Cazim Bey’in emekli olması için rapor yazdı. Çok üzülmüştük. Siz şanslısınız. Biz okula gittiğimizde derse başlardık. Kapı çalınıyor, babam kafayı uzatıyor.’ Muallim Bey çocuğa müsaade et tarlaya gidip tohum ekeceğiz.’ O kadar kötü duygu içinde oluyor ki insan.”

DERS BOŞ GEÇSE DAHA İYİYDİ
(Öğretmen eşi Semiha Yıldırım’ın hastalandığı bir gün onun yerine kendisinin derse girdiğini anlatarak) Ben o zaman Teknik Üniversite’de okuyordum. Eşimin sınıfına girdim. Gürültü, uğultu, masa üzerinden atlayanlar... Bir bağırdım, iki bağırdım kimse takmıyor. Oradan bir çocuğu tuttum, havaya kaldırdım. Kaldırınca herkes suspus oldu. Dersi zor bela bitirdik. Müdür bey ders sonu ‘Teşekkür ederiz ama ders boş geçse daha iyiydi’ dedi.

GENÇLERİMİZİ GÖRDÜLER
18 milyon üzerindeki öğrenciyle, 920 bini aşan öğretmenle 14 yıl içinde eğitime çok büyük kaynak ayırdık. Yılda 10 milyar liradan 100 milyarın üzerine çıktı, helali hoş olsun. Gençlerimizi beğenmeyen bazı çok bilmişler 15 Temmuz’da gördüler. Tanklara, toplara, helikopterlere karşı göğsünü siper ettiler ve aziz ay yıldızlı bayrağımızı yere düşürmedik. Asker kılığındaki o terör örgütü mensuplarına ülkeyi teslim etmedik. Ülkesinin sorunlarıyla ilgilenmiyor diye düşünenler bir kez daha Türk gençliğinin neleri yapmaya muktedir olduğunu gördüler.

FETÖ’CÜLERE MÜSAMAHA ETMEYİN
Öğretmenler sizlere özellikle söylemek istiyorum; bu ülkede maalesef FETÖ örgütü mensupları birçok kuruluşa sızdı, devleti yıkma çalışmalarını acımasız şekilde sürdürdü. 15 Temmuz’da foyaları meydana çıktı. Ne FETÖ’cü ne de bölücü akımlara öyle ya da böyle hizmet eden meslektaşlarınıza asla müsamaha etmeyin. Aranızda asla yaşatmayın. Hedefimiz bellidir; muasır medeniyetler seviyesi. Türkiye’yi çok daha güzel günlere ulaştıracağız. Büyük Atatürk ne diyor: ‘Yeni nesiller sizlerin eseri olacak.’ Sizlere söylüyor.” 

İLK ZİL İLK MESAJ
DERS yılının ilk zilini Başbakan Binali Yıldırım Erzincan’daki Salih Erkan İlkokulu’nda yeni öğretim yılının açılış töreninde eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer yetkililerle birlikte çaldı. Başbakan Binali Yıldırım, kürsüye öğrencilerin söylediği ’Türkiyem’ şarkısı eşliğinde çıkarak konuştu.

BAKMADAN GEÇME!