Fethiyeliler'in oy hakkı iskeği

Güncelleme Tarihi:

Fethiyelilerin oy hakkı iskeği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2007 15:15

ALMANYA'nın Darmstadt kenti yakınlarındaki Ober Ramstadt'ta faaliyet gösteren Malatya Fethiyeliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kültür gecesine katılan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza oy kullandırılması için bütün imkanların seferber edilmesini istedi

Haberin Devamı

Ober Ramstadt Belediye Başkanı Werner Schuhmann'ın da aralarında bulunduğu beş yüze yakın davetlinin katıldığı gecede AK Parti Hükümeti'ni sert bir şekilde eleştiren Aslanoğlu “Kasabalarına hiç örneği görülmeyecek şeklinde sahip çıkan Fethiyeli hemşerilerimle gurur duyuyorum. Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın hepimizin ortak sevgisi olan vatan sevgisi yokedilmek isteniyor. Elektronik bir çağda yaşıyoruz. Her sorunun mutlaka bir çözümü vardır. Hükümet oy sorununa çözüm bulmalıdır. Bu özlemi giderecek yürek lazım” dedi.

Geliri Fethiye'de yapılması planlanan kültür merkezinde kullanılmak üzere düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yapan Ober Ramstadt Fethiyeliler Derneği Başkanı Suna Fırat, 350 üyeli bir dernek olduklarını belirtip "Çalışmalarımızda Avrupa'da yaşayan gençlerimizin eğitimlerine öncelik veriyoruz" dedi ve Türk ebeveynlerin çocukların eğitimine zaman ayırmasını istedi.

Haberin Devamı

FETHİYELİLER ÇOK DUYARLI

/images/100/0x0/55eae63bf018fbb8f89dd6c3

Başta Almanya olmak üzere Avrupa'ya çok göç verdiklerini dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Habib Yücel ise kasabanın arzu edilen modern kent görünümü kazanması yönünde emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Belediye Başkanı Yücel, "Avrupa'da yaşayan Fethiyelilerin de katkılarıyla 12 derslik ilköğretim okulu, aile parkı ve sağlık ocağı açtık. Şimdi de çok yönlü bir kültür merkezi oluşturmak istiyoruz. 700- 800 metre karelik bir alana kurulacak kültür merkezimiz yaklaşık 160 bin YTL'ye malolacak. Avrupa'daki vatandaşlanrımızın birbirini görüp hasret gidermesi güzel bir duygu. Herşeyden önemlisi gençlerimizin birbirlerini tanımalarını istiyoruz. Biz dışarıya kız vermek istemiyoruz" diye konuştu.

BOL BOL DANS VE HALAY ÇEKİLDİ

Fethiye kültür gecesinde sahne alan yerel sanatçılar Alev Özdemir, Aliseydi İlhan, Canan Özaçar, Derdiyoklar, Grup İkizler ve Çocuk Korosu ile Rodgau Oryantal Grubu şarkı ve türküleriyle geceye neşe katarken, davetiller pisti doldurup bol bol oynayıp dans ettiler. Söylenen birbirinden güzel türkülere halaylarla eşlik eden Fethiyeliler zaman zamanda sanatçılara eşlik edince salon adeta inim inim inledi..

/images/100/0x0/55eae63bf018fbb8f89dd6c5

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!