Fethiye'de Noel pazarı

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede Noel pazarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 13:56

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde yaşayan yabancıları ’Noel’ heyecanı sardı. Kutlamalar öncesinde Fethiye’de ’Noel Pazarı’ kuran yabancılar, buradan elde edilecek geliri ihtiyaç sahibi çocukların eğitimi için kullanacak.

Fethiye’de yerleşik yabancılara yönelik ’Noel Pazarı’ kuruldu. Çalış Turizm Tanıtma Derneği ile Fethiye Ulusal Grup (FIG) tarafından Çalış Plajı’nda kurulan pazarda, Noel kutlamalarına yönelik hediyelik eşya satışa sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarda, 200 stantta satış yapılıyor. Pazarda, Fethiye’deki yerleşik yabancıların yanı sıra Antalya’da yaşayan yabancılar da stant açtı. Pazarda bir yandan hediyelik eşya satan yabancılar, diğer yandan yaptıkları etkinliklerle dikkati çekti. ’Noel Baba’ kıyafeti başta olmak üzere çeşitli kostümler giyen yabancılar, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN HARCANACAK

Noel Pazarı’ndan elde edilecek gelirin Fethiye’de yaşayan çocukların eğitim ihtiyaçları için harcanacağını belirten Çalış Çocuklara Yardım Komitesi Başkanı İngiliz Peter Clark, geçen yıl pazardan 35 bin lira gelir elde edildiğini hatırlattı. Bu paranın bir kısmının köy okullarındaki öğrencilerin ihtiyaçları için harcandığını anlatan Clark, bir kısmıyla engelli öğrencilere tekerlekli sandalye alındığını kaydetti.

Komitenin öğrencilere burs da verdiğine dikkati çeken Clark, "Çalışmalarımızı Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) ile birlikte yürütüyoruz. Özellikle köy okullarına yardımlarımızı yapıyoruz. Oralarda gördüğümüz manzaralar bizi çok üzüyor. Biz Türkiye’yi kendi ülkemiz gibi görüyoruz. Bu yıl 2’ncisini düzenlendiğimiz Noel Pazarı’nda elde edilecek gelir yine öğrencilerin yararına harcanacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!