Fethiye'de 10 hektar alan kül oldu

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede 10 hektar alan kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2007 17:33

Muğla'nın Fethiye ilçesinde üç ayrı noktada çıkan, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında, 10 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Haberin Devamı

Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Yaka köyü Buldurat mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve “örtü yangını” şeklinde devam eden yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangın, öğle saatlerinde yağmurun etkili olması, 100'e yakın işçi, asker ve vatandaşın çalışması sonucu, kontrol altına alındı.

Kemer Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, soğutma çalışmalarına başladıklarını, yangının çıkış nedenini araştırdıklarını bildirdi.

Yetkililer, orman yangın mevsimi olmadığı için bölgede söndürme helikopteri bulunmadığını belirtti. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan, Fethiye'nin Çalış Plajı Pazaryeri mevkisindeki sazlık alanda çıkan yangın, Fethiye itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Plajın çevresindeki İngiliz turistlerin villalarının yoğun olduğu bölgede çıkan yangın, vatandaşlar ve yörede yaşayan yabancılar arasında paniğe neden oldu.

Haberin Devamı

Ellerinde kovalarla yangın söndürme çalışmalarına yardımcı olan İngiliz turistler, itfaiye ekiplerinin hortum çekmesine de yardımcı oldular.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!