Festival'in kapanışı böyle olur

Güncelleme Tarihi:

Festivalin kapanışı böyle olur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 11:37

Festivalin değişmez orkestralarından biri haline gelmiş Bilkent Senfoni Orkestrası sıra dışı yeteneğe sahip bir kemancıya eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapanış konseri 30 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da MEB Şura Salonu’nda. Festivalin son üç eseri, Liszt  Prelüd, Sibelius Keman Konçertosu ve Debussy’nin  La Mer Senfonik Şiir’i

Rebekka Hartmann,
Münich 1981 doğumlu kariyerinde birden çok ödüle ve derecelerin sahibi olan Hartrman, birçok ünlü orkestra ile önemli salonlarda boy göstermektedir. Ünlü sanatçımız repertuarında keman için yazılmış hemen hemen tüm eserleri barındırmaktadır. Tınısıyla dinleyenleri ve eleştirmenleri büyüleyen genç yetenek 2006 yılında Bach, Hindemith, Zimmermann’ın eserlerinden oluşan solo albümüyle övgü dolu eleştiriler almıştır.

Hartmann, kendisine 2004 yılında “Deutsche Stiftung Musikleben (Alman Müzik Yaşamı Vakfı) tarafından sunulan, Antonio Stradivari (1703) çalmaktadır.

Haberin Devamı

Klaus Weise,
Leipzig, Dresden ve Berlin'de eğitim gördü. Daimi şef olarak ilk görev yeri olan Essen'de, Folkwang-Hoschscule für Musik'te 1970 yılından beri profesör olarak şeflik dersleri de vermektedir.Klaus Weise 1990-1997 yıllarında Fransa'da Nice Operası'nda, ardından da İspanya Sevilla'da Müzik Direktörü olarak görev yaptı. Weise Avrupa, ABD, İsrail ve Asya'ya gerçekleştirdiği turnelerde Madrid Devlet Orkestrası, İspanyol Radyo Orkestrası, Lizbon Devlet Orkestrası, Sao Paulo Orkestrası, Tokyo Yomiuri Nippon Orkestrası, L'Orchestre de la Suisse Romande, Halle'deki çeşitli orkestralar ile Kiel, Hamburg ve Çin'deki filarmoni orkestralarını yönetti.Klaus Weise önde gelen tüm Alman, Fransız ve İspanyol orkestralarını yönetti; Amsterdam, Pekin, Brezilya, Kopenhag, Cenevre, Lizbon, Lüksemburg, Londra, Los Angeles, New York, Oslo, Prag, Seattle ve Stockholm'de konserler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!