Festival gibi hafta

Güncelleme Tarihi:

Festival gibi hafta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 10:17

Bu hafta sinema salonlarında deyim yerindeyse "festival havası" esiyor. Her beğeniye hitap eden dokuz yeni film birden gösterime giriyor. Tek yerli film İsmail Güneş'in imzasını taşıyan İmam. Vaat Edilen Cennet, Gelinler, Kalküta'nın Çocukları öne çıkan yapımlar.

Haberin Devamı

Haftanın belki de en çarpıcı filmi Hany Abu Assad'ın yönettiği Vaat Edilen Cennet. İki Filistinli intihar bombacısının son günlerini anlatan film, Londra saldırılarının ardından Cambridge Film Festivali'nin programından çıkarılmıştı.

Ross Kauffman ve Zana Briski, Kalküta'nın Çocukları adlı yapımda Hindistan'ın Kalküta kentinde, yaşamlarını bedenlerini satarak kazanan kadınların dünyaya getirdiği çocukların hüzünlü öyküsünü anlatıyor.

Yunan yönetmen Pantelis Voulgaris'in yönetmenliğini yaptığı film, 1922 yılında hiç tanımadıkları erkeklerle evlenmek için ABD'ye gönderilen 700 kadının başından geçenleri beyazperdeye taşıyor.

Steve Carell'in  başrolünü üstlendiği 40 Yıllık Bekar komedi filmlerinden hoşlananların keyifle izleyeceği bir çalışma. Taşıyıcı 2 aksiyon filmlerinden, Vahşet Çetesi gerilim filmlerinden hoşlananlar için.

Haberin Devamı

Yaşam Treni ile tanınan yönetmen Radu Mihaileanu  bu kez Bir Şans Daha ile sinemalara konuk oluyor.

İsmail Güneş'in yönettiği İmam ise haftanın tek yerli filmi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!