Festival devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Festival devam ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 12, 2002 09:27

9'uncu Uluslararası İstanbul Caz Festivali bütün hızıyla devam ediyor. Trompet sanaçısı Eric Truffauz, cazı Afrika ritmleriyle buluşturan Antibalas, İngiltere'nin önde gelen hip hop gruplarından Stereo Mc's ve piyanist Martin Reiter festivalin bu akşamki konukları.

Haberin Devamı

Cazda çağdaş arayışlar

Cazı çaÄŸdaÅŸ denemelerle buluÅŸturan baÅŸarılı trompet sanatçısı Erik Truffaz bu kez de son albümü "Mantis"in repertuarıyla festival seyircisiyle buluÅŸacak. Konser Açık Hava TÄ°yatrosu'nda saat 20:00'de baÅŸlıyor. MüziÄŸinde drum'n bass'a yaklaÅŸan ritmlere ve elektronik alt yapıya sıklıkla rastladığımız Truffaz Mantis albümüyle trompetindeki cesur tonu ve melodik yaratıcılığı korurken, "Mantis"te albümünde çalan Mounir Troudi'de konsere konuk sanatçı olarak katılıyor.Â

Konserin ikinci yarısına davul ve vurmalı çalgıların usta isimlerinden Billy Cobham ve grubu seyirci karşısına çıkacak. Sanatçı, modern cazın rotasını çizen öncülerden biri sayılıyor. Projelerinde vurmalı çalgılarla ilgili yeni buluşlarla ve elektronik davul setleri ile yaptığı denemelere de yer veren Cobham, serbest cazın yanı sıra Stanley Clarke, Larry Carlton ve John McLaughlin gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği "fusion" oluşumlarıyla da caz sahnesinin kilometre taşlarından biri kabul ediliyor. Sanatçı "The Art of Five" projesiyle festivale konuk oluyor.

Haberin Devamı

Biletler: 20.000.000 TL, 15.000.000 TL, 10.000.000 TLÂ
Özel Kategori 25.000.000 TL.
Bilet Satış : www.biletix.com

Afrika ateÅŸi Babylon'da

Babylon saat 23:00'ten itibaren Afrika müziğinin ateşli ritmleriyle tutuşacak. Antibalas, Afrobeat'in, New Yorklu ateşli bir müzisyenler topluluğu halinde yeniden canlanışı olarak nitelendiriliyor. Grup caz, funk ve geleneksel Afrika öğelerini, cüretkar politik mesajlarla ve erdemle birleştiren Afrobeat'in kurucusu Fela Anikulapo-Kuti'nin, ruhunu yaşatıyor.

"Kurşun geçirmez" anlamına gelen, ya da "kurşunlara hayır" olarak da yorumlanabilen isimleriyle Antibalas, çok katmanlı ritimler ve isyanı ateşleyen İngilizce, İspanyolca ve Yoruba dilindeki sözlerle bezeli şarkılarını, bas ve nefeslilerin kuvvetli tınılarıyla donatıyor. New York şehrinde yaşayan Latin Amerikalı, Kübalı, Afrika ve Asya kökenli 15 müzisyenin birlikteliği bu yüksek enerjili müziği doğuruyor. 2002 yılında Talkatif adlı ikinci albümleri yayınlanan topluluk çoğunlukla elektronik etkileşimli müziklerle anılan Ninja Tune plak şirketinin en gözde gruplarından biri.

Haberin Devamı

Biletler: 12.000.000 TL.
Bilet Satış : www.biletix.com

Maslak Venue'da hip hop gecesi

İngiltere'nin önde gelen hip -hop gruplarından biri olan Stereo Mc's festivalin bu akşamki konuklarından. Topluluğun performansı saat 22:00'den itibaren Maslak Venue'da izlenebilir.

Londra’da, 1987 yılında kurulan topluluk, dört albüm, onlarca single, remix çalışmaları, DJ Kicks serisi için hazırladıkları mix albüm ve Connected, Step it Up, Ground Level gibi unutulmaz hitlerle kısa sürede hem popüler müzik dinleyicisinin hem de dans müziği severlerin gözdesi haline geldi.

Stereo Mc’s konseri öncesi geceyi DJ Style-ist’in breakbeat, old-school ve electro plakları ısıtacak. Breakbeat ve hip hop türlerinin en büyük gruplarından İngiliz The Freestylers'ın DJ'leri Mat Cantor ve Aston Harvey, konserden sonra geceye devam edecek.

Haberin Devamı

Biletler: 18.000.000 TL.
Bilet Satış : www.biletix.com

Caz klasiklerinden seçmeler

Avrupa Caz Festivalleri Birliği'nin değişim programı çerçevesinde ülkemizde konser verecek olan Avusturyalı Piyanist Martin Reiter ve topluluğu hem sanatçının özgün bestelerini hem de unutulmaz caz klasiklerini seslendirecek.onser Roxly'de saat 23:00'te başlıyor.

Biletler: 10.000.000 TL.
Bilet Satış : www.biletix.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!