Festival buruk başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival buruk başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Antalya 35'inci Altın Portakal Film Festivali, önceki gün sinema sanatçılarının uçakla Antalya'ya gelmesiyle start aldı. Kafilede ünlü sanatçılardan sadece Hülya Koçyiğit dikkati çekerken, karşılama töreni de eski yıllara oranla sönük geçti.

Sinema Oyuncuları Derneği (SODER) ile Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD), ortaklaşa kurdukları yardım sandığına, festival yönetiminin 30 bin dolar bağışlamaması üzerine protesto kararı almışlardı. Geçen yıllarda katılan bir çok sanatçının festivali protesto edip gelmediğini öğrenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, şunları söyledi: ‘‘Sanatçılar, bir sanat festivaline nedeni belirsiz bir şekilde gelmiyorsa onların ayıbı, eksikliğidir. Vakıf tüzüğünde, böyle bir bağış maddesi yoktur. Bu tüzüğü de sanatçılar hazırlanmıştı. Ben sanatçıyım, ben sanat festivaline katılacağım diyenler katılsın. Ben protesto kelimesini kabul etmiyorum.’’

Altın Portakal Vakfı Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, festivale bütün sanatçıların davet edildiğini, Altın Portakal'ın aslında sinema sanatçılarına ait olduğunu belirterek, ‘‘Filmi olan 200'den fazla sanatçı Antalya'ya geldi. Bizim kapımız herkese açıktır’’ dedi. Yönetmen Yavuz Özkan ise SODER ve ÇASOD'un boykot kararından haberi olmadığını, sadece para için böyle bir şeyin yapılacağına inanmadığını kaydetti. Protestolu başlayan festivalin geleneksel sanatçı kortejinde hayal kırıklığı yaşandı. Falez Otel'den başlayıp Büyükşehir Belediyesi'ne kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik güzergahta toplananan binlerce Antalyalı, sevdikleri sanatçıların büyük çoğunluğunu göremedi. Kortejde tanınmış sanatçılardan sadece Yılmaz Duru, Fatma Belgen, Gani Şavata, Filiz Taçbaş, Bulut Aras, Kazım Kartal ile yönetmen ve senarist Necef Uğurlu katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!