Feribottan denize düştü

Güncelleme Tarihi:

Feribottan denize düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 22:37

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi ile Kabatepe Limanı arasında yolcu ve araç taşıyan feribottan denize düştüğü iddia edilen kişi aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'ye ait Gökçeada-1 adlı feribottaki yolcular, feribot Kabatepe'den ayrıldıktan sonra gemi kaptanına bir kişinin denize düştüğü ihbarında bulundu.

Seferi kesen ve bölgede kendi imkanlarıyla arama yapan kaptan, daha sonra durumu sahil güvenliğe bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sahil güvenlik botu ile feribot, bir süre daha Gökçeada açılarında denize düştüğü iddia edilen kişiyi aradı.

GESTAŞ AŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, feribotun arama çalışmalarının ardından seferini tamamlamak için Gökçeada'ya doğru yola çıktığını söyledi.

Durumun Gökçeada Kaymakamlığı ile savcılığa bildirildiğini belirten Yürükçü, “Feribotun güvertesinde bulunan bazı yolcular, bir kişinin denize düştüğünü gördüklerini belirterek kaptana bilgi vermişler. İlk aramada söz konusu kişiye rastlanılmadı. Feribotun adaya ulaşmasının ardından görgü tanıklarının ifadesi alınacak” dedi.

Yürükçü, bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 2 botun arama çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!