Feribotta bomba

Güncelleme Tarihi:

Feribotta bomba
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Filipinler'de feribot içindeki otobüslere yerleştirilen bombalar patladı, 35 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Kimsenin üstlenmediği bombalı saldırıda 17 kişi de kayboldu.

Patlamalar, yolcu ve araç taşıyan feribot, Filipinler'in Ozamis Limanı'na yaklaşırken meydana geldi. Feribotta bulunan Super Five Express Şirketi'ne ait iki yolcu otobüsünde peş peşe patlama duyuldu. Patlama sonrasında feribotta yangın çıktı. Yolcular can havliyle kendini denize attı. Denizde korkunç bir can pazarı yaşanırken, şanslı olanlar karaya ulaşmayı başardı.

5 kişinin durumu ciddi

Patlamalardan sonra başlangıçta 45 kişinin öldüğü açıklanırken, dün bazı cesetlerin iki kez sayıldığı belirtilerek, can kaybı 35'e çekildi. Saldırıdan yanıklarla kurtulan 28 kişi ise hastanede tedavi görüyor. 5'inin durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi. Bombalı eylem, Filipinler tarihine ülkenin en büyük terör eylemi olarak geçerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İntikam saldırısı mı?

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak aynı saatlerde Zamboanga del Norte eyaletinde de Super Five Express Şirketi'nin bir otobüsüne saldırı düzenlenmesi, kuşkuları ayrılıkçı Müslüman teröristlere yöneltti. Geçen yıl örgüt liderinin oğlu aynı şirkete ait bir otobüs tarafından ezilmişti. Yetkililer, saldırıların intikam amacıyla düzenlenmiş olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!