Ferhan Şensoy’un mutlu günü

Güncelleme Tarihi:

Ferhan Şensoy’un mutlu günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

TİYATRO sanatçısı Ferhan Şensoy, memleketi olan Samsun'un Çarşamba ilçesinde hem sevinçi, hem de hüzünü bir arada yaşadı. Çarşamba'da 7 yıl belediye başkanlığı yapan ve 4 yıl önce ölen Şensoy'un babası Cemil Şensoy'un ismi, Belediye Başkanı Nazif Kılıç tarafından yapımı tamamlanan kültür sarayına verildi.

Çarşama ilçesinde 1956-1963 yılları arasında aralıklı olarak 7 yıl belediye başkanlığı yapan ve döneminde kültür sarayının temelini atan Ferhan Şensoy'un babası Cemil Şensoy, 4 yıl önce yaşamını yitirdi. Şensoy'un babasının yapımını başlattığı kültür sarayı ise şimdiki Belediye Başkanı Nazif Kılıç tarafından bitirildi.

Kılıç, merkeze Cemil Şensoy Kültür Sarayı adını verdi. Açılışa katılan Ferhan Şensoy ve annesi Müjgan Şensoy, sevinci ve hüznü bir arada yaşadı. Ünlü sanatçı, ‘‘Duygularımı anlatmaya kelimeler bulamıyorum’’ derken, anne Müjgan Şensoy, ağlamamak için kendini güçlükle tuttu. Sarayın açılışını, Başkan Kılıç ile Şensoy, birlikte yaptılar.

Ferhan Şensoy, 'Ferhangi Şeyler' adlı oyununu 1450'nci kez memleketi Çarşamba'da babasının ismini taşıyan kültür sarayında sahneye koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!