Fenerbahçe’de cinayet şoku

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe’de cinayet şoku
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2002 01:41

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın 77 yaşındaki babası Şevki Şefik Yıldırım, önceki gün 31 yaşındaki eşini av tüfeği ile vurdu. Polisi arayan Yıldırım, bugün teslim olacağını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın emekli öğretmen babası 77 yaşındaki Şevki Şefik Yıldırım, Akçay'daki villasında 31 yaşındaki eşi Tülin Yıldırım'ı av tüfeğiyle öldürdü. Bir gün sonra polisi telefonla arayarak cinayeti ihbar eden Yıldırım, bugün teslim olacağını söyledi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi Akçay Sahili'nde Piding Caddesi 1'inci Sokak'taki 27 numarada bulunan 'Yıldırım Villası, önceki gün cinayete sahne oldu. Emekli öğretmen Şevki Şefik Yıldırım, bir süre önce evlendiği ve aralarında 46 yaş fark bulunan genç eşi Tülin Yıldırım'ı, henüz bilinmeyen nedenle öldürdü. Olaydan bir gün süreyle kimsenin haberi olmazken, cinayet dün polise gelen telefon ihbarıyla orta çıktı.

Edremit Emniyet Müdürlüğü'ne dün saat 17.00 sıralarında telefon açan bir kişi, adının Şevki Şefik Yıldırım olduğunu söyleyerek cinayet ihbarında bulundu. Eşini av tüfeğiyle öldürdüğünü söyleyen telefondaki ses, ‘‘Pazartesi günü (bugün) Edremit ya da Balıkesir'de polise teslim olacağım’’ diyerek telefonu kapattı.

Bu telefon ihbarı üzerine polisler akşam saatlerinde 'Yıldırım Villası'na gittiler ve ihbar doğru çıktı. Villada arama yapan polisler, Tülin Yıldırım'ın kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Tülin Yıldırım'ın cesedi, Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cinayetten sonra ortaya çıkmayan ve polise telefonla cinayet ihbarında bulunan Şevki Şefik Yıldırım, katil zanlısı olarak aranmaya başlandı. Polis olayı gizli tutarken, aralarında büyük yaş farkı bulunan Tülin ve Şevki Şefik Yıldırım çiftinin yaz aylarını Akçay'da geçirdikleri belirtildi.

Yıldırımlar'ın komşuları, villadan silah sesi duymadıklarını, cinayet işlendiğini ise polisin eve girip cesedi çıkarmasıyla öğrendiklerini söylediler. Komşular, Yıldırım çiftinin iki yıldır sadece yazları villaya geldiklerini, çevreleriyle ilişki kurmadıklarını anlattı.

Şevki Şefik Yıldırım'ın, sadece Aziz Yıldırım'ın babası olduğunu bildiklerini belirten komşulardan biri ise şunları söyledi: ‘‘Aziz Yıldırım'ın, babasının evine geldiğini hiç görmedik. Yaşlı adam kimseyle konuşmazdı, eşi ise başı öne eğik yürür, zorunlu kalmadıkça kimseyle muhatap olmazdı. Sadece zaman zaman selamlaşıyorduk.’’

Balıkesir Emniyet Müdürü İhsan Yılmaztürk, ‘‘Edremit polisini arayan ve kendisini Şevki Şefik Yıldırım olarak tanıtan bir kişi, olayı bildirdi ve teslim olacağını söyledi. Görevlilerimiz villaya gittiğinde cesedi buldu. Soruşturma sürüyor’’ dedi.


Villada ‘satılık’ ilanı


İhbar üzerine villaya gelen polis, Tülin Yıldırım'ın kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Villanın camında 'satılık' levhasının asılı olduğu görülürken, komşuları, Yıldırım ailesi kimseyle konuşmadığı için satış nedenini bilemediklerini söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!