Fed için faiz artırımı yaklaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Fed için faiz artırımı yaklaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 01:39

ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Başkanı Dennis Lockhart, ülke ekonomisinin neredeyse yeniden faiz artırımını düşünmeye yetecek kadar güçlendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Lockhart, işsizliğin bir süre daha yüksek seviyelerde kalacağını belirtmesine rağmen yine de Fed'in, dizginleri eline almak için çok daha fazla zaman kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

 

Lockhart yaptığı değerlendirmede, "Faiz politikasını yeniden ayarlamak için uygun zaman yaklaşıyor. Bu dönemin tam olarak geldiğini ise düşünmüyorum... Ekonomideki toparlanma devam ederken ve finansal piyasalar daha güçlü zemine oturmaya başlarken, toparlanmayı desteklemek için olağandışı şekilde düşük faiz oranlarına ihtiyaç olmayacak ve bu fiyat istikrarını koruma amacıyla da tutarlı olmayacaktır" dedi.

 

Haberin Devamı

Fed, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en derin finansal kriz döneminde sadece faiz oranlarını yüzde 0'a yakın düzeye çekmekle yetinmemiş, buna ek olarak Hazine bonosu ve ipoteğe dayalı tahviller de almıştı.

 

Geçtiğimiz aylarda, Fed'in düşük faiz politikasına en çok destek veren üyelerinden biri olan Lockhart'ın sözleri, önceki düşüncesine kıyasla büyük değişiklik olarak görülüyor.

 

Faiz artırımına sıcak bakan Lockhart böylece, uzun zamandır düşük faiz politikasına ters etki yaratacağı düşüncesiyle karşı çıkan Kansas City Fed Başkanı Thomas Hoenig tezine de yaklaşmış oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!