Fazilet hanedanlığı

Güncelleme Tarihi:

Fazilet hanedanlığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Henüz taslak halinde olan FP'nin aday listeleri, akrabalardan oluşuyor. Bu müthiş bir hanedan yapılanmasında, en dikkati çekenler dünürler. Genel Başkan Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk ve Şevket Kazan'ın dünürlerinin seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Aday belirleme çalışmaları, FP'de eş, dost ve dünürlerden oluşan müthiş bir ‘hanedan’ yapılanmasını su yüzüne çıkardı. Henüz taslak halindeki aday listelerinde son anda sürpriz değişiklikler olmazsa, FP'nin 19 Nisan sabahı oluşacak ‘Meclis Grubu’, sadece siyasi değil, akrabalık ilişkileriyle de birbirine bağlı bir görüntü verecek.

FP'deki en etkili akrabalık ilişkisinin ‘dünürlük’ olduğu ortaya çıktı. Genel Başkanı Recai Kutan'ın dünürü olan GİK üyesi Zeki Çelik'in Ankara'dan milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Çelik'in, kendisi gibi GİK üyesi olan eşi, FP Kadın Kolları Genel Başkanı Gülten Çelik'in adaylığı için de kulis yürüttüğü belirtiliyor.

Yine dünür olan Malatya Milletvekili Oğuzhan Asiltürk ile Sivas Milletvekili Temel Karamollaoğlu, 19 Nisan'da oluşacak FP Meclis grubunda yer alacaklar. Yeniden milletvekili olacağına kesin gözüyle bakılan İstanbul Milletvekili Ali Oğuz ile de kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan dünür. Kazan da, yasağa rağmen Kocaeli'nden aday.

Necmettin Erbakan'ın hukukçu kurmaylarından Kahramanmaraş Milletvekili Mustafa Kamalak ise eşi Zübeyde Kamalak ve bacanağı Ömer Faruk Algur'un milletvekili adaylığı için kulis yürütüyor.

Erbakan'ın ekonomi kurmayı olan ve FP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Adana Milletvekili Ertan Yülek'in dünürü Mustafa Çakır da FP GİK üyesi. Çakır'ın milletvekilliği beklentisi içinde olduğu kaydedildi.

Erbakan'ın yakın arkadaşlarından GİK üyesi ve parti denetçisi Ali Güneri'nin oğlu, Refahyol döneminin Devlet Bakanı Konya Milletvekili Teoman Rıza Güneri de PDM üyesi. Güneri'nin Konya listesinden yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Mehmet Kahraman, FP'den Samsun Milletvekili adayı olurken, doktoru, gastroloji uzmanı Ali Gören ise FP'de seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Gören'in Adana'da liste başından aday gösterileceği bildirildi.

Erbakan'ın avukatı İsmail Alptekin, FP'nin kurucu Genel Başkanı olarak görev yapmış, görevi Kutan'a devrettikten sonra Genel Başkan Yardımcısı olmuştu. Alptekin'in de Ankara 2'nci Bölge ya da Bolu'dan milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Erbakan'ın kızı Zeynep Malkoç da, FP Kadın Kolları'nda aktif görev aldı.

Kapatılan RP döneminde Erbakan'ın gizli kasası olarak nitelenen Beşir Darçın'ın ortağı Ahmet Ertok ise Ankara'dan milletvekili adaylığı için başvurdu. Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Kahraman'ın FP kurucuları arasında yer alan kayırbiraderi Ömer Alemdar'ın da adaylık beklentisi içinde bulunduğu bildirildi. FP Kastamonu Milletvekili Fethi Acar ise eşi Solmaz Acar'la, PDM üyesi olarak görev yapıyor.

Taktik verdi

Başakşehir 4'üncü etap konutlarının temel atma töreninde yan yana oturan FP Lideri Recai Kutan ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, bir süre hararetli şekilde, çevreden anlaşılmaması için elleriyle ağızlarını kapatarak sohbet ettiler. Bu görüntü, ‘‘Erdoğan, Kutan'a taktik mi veriyor?’’ sözlerine yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Erdoğan'ın ortasında oturan Kutan'ın, Erdoğan'a çok büyük ilgi gösterdiği görüldü. Kutan, konuşmasında da ‘kahraman’ diye hitap ettiği Erdoğan'a, övgüler yağdırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!