Fazıl Say'dan 'baba'ya vefa

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Saydan babaya vefa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2006 20:58

Ünlü piyanist Fazıl Say, babası müzik yazarı Ahmet Say'ın 50. meslek yılı onuruna bir dinleti sundu.

/images/100/0x0/55ea302ff018fbb8f87067fd
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel tarafından hazırlanan, “Müzik Tarihi” kitabı ve ansiklopedisinin yazarı Ahmet Say'ın hayatının anlatıldığı, bir belgesel sunuldu.
Etkinlikte mini bir konser veren keman sanatçısı Ayla Erduran, Ahmet Say için çalmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Say için “insanın sahip olabileceği en iyi dost” tanımlamasını yaptı.

Sanatçı Fikret Otyam da Ahmet Say'la uzun yıllardır dost olduklarını belirterek, “Namuslu, yurtsever bir insan, edebiyatımızın yüz akıdır. 'Türk Solu' değil 'Türkiye Sağı' dergisini çıkarsa şimdi başbakan olurdu. Türklerin yüzlerce Kürt ve Ermeni öldürdüğünü söylemediği için ne yazık ki Nobel'in N'sinin yanından geçememiştir. En güzel eseri Fazıl Say'dır. Bu eseri yıllardır hepimiz dinliyoruz. Ne mutlu Ahmet Say'a dostum diyene” diye konuştu.

Gitar ustası, ünlü sanatçı Ahmet Kanneci, Say'ı Türkiye yazıları yazarken tanıdığını ifade ederek, tanışmalarından bu yana 30 yıl geçtiğini, hazırladığı tezlerin çoğunun kaynağının Ahmet Say olduğunu söyledi.

Karikatürist Nezih Danyal da Ahmet Say'ın çok güzel sohbetlere ara verip oğlu Fazıl'a koştuğunu hep hatırladığını ifade ederek, “Bu, bana da örnek oldu. Benim de aynı yaşlarda oğlum vardı, onu örnek aldım ben de oğluma sahip çıkmayı öğrendim, sağol Ahmet Say” dedi.

Ahmet Kanneci'nin de küçük bir dinleti sunduğu etkinlikte, ünlü sanatçı Fazıl Say, Ayla Erduran'la birlikte Kreisler'in keman ve piyano için ”Liebeslied” adlı eserini seslendirdi.

Say, geceyi sunan TRT eski spikerlerinden Jülide Gülizar'ın “Baban için çalmak seni heyecanladırdı mı?”sorusuna, “Babam için ilk kez çalmıyorum. Birçok konserimde onu düşünerek çaldım ama onun için özel olan bu gecede çalmak benim için heyecan verici” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!