Fay kesin iki parça

Güncelleme Tarihi:

Fay kesin iki parça
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Marmara'da araştırma yapan Fransız Le Suroit, ikinci etap çalışmalarını da tamamladı. Fransız Sarayı'ndaki resepsiyonda konuşan yerbilimci Le Pichon, Marmara fayı kesin iki parça. İkinci etap çalışmalarımız birincisini doğruladı.'' dedi.

MARMARA Denizi'nde araştırmalar yapan Fransız Gemisi Le Suroit, üç haftalık ikinci etap incelemesini de tamamladı. Gemiyle birlikte denize açılan Fransız yerbilimci Xavier Le Pichon, ‘‘İkinci etap inceleme birincisini doğrular nitelikte. Marmara Denizi'nin altında iki parçalı tek fay var. Gelecek yıl Fransız Nadir Gemisi'yle bu kez fayın derinlemesine inceleme yapacağız’’ dedi.

SARAYDA RESEPSİYON

İstanbul'da, Fransız Konsolosu'nun ikametgáhı Fransız Sarayı'nda Bernard Garcia'nın da katıldığı, Le Suroit'nın Fransız ve Türk ekibi için verilen resepsiyonda gözler yine Le Pichon'daydı.

‘‘Marmara Denizi'nden bugüne kadar alınamayan sonuçlar elde ettik. Deniz altının radar fotoğraflarına benzer fotoğrafları çekildi. Deniz dibinden 75 metre yükseklikte olan SAR adındaki alet sayesinde yeni veriler elde ettik’’ diye konuşan Le Pichon, son verilerle ilgili açıklamaların Türk bilimadamları tarafından yapılacağını belirtti.

YİNE GELECEK

Fransız Konsolosluğu'ndaki resepsiyona, Le Pichon'nun yanı sıra Aykut Barka, Tuncay Taymaz, Haluk Eyidoğan, Mustafa Aktar ve TÜBİTAK yetkilileri katıldı.

Fransızlarla işbirliği çerçevesinde Marmara Denizi'nde önümüzdeki yıl Nadir adındaki Fransız gemisinin, 2002 yılında ise bir denizaltının depremle ilgili çalışmalara katılmaları bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!