Faturayı personele kesti

Güncelleme Tarihi:

Faturayı personele kesti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 23:56

DENİZLİ’de öğretmen eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, tepkiler üzerine eşinin istifa etmesinin ardından, atama kararının yer aldığı resmi yazıya ulaşma olasılığı olan birimlerin yöneticilerinin görev yerlerini değiştirdi.

Haberin Devamı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, asaleten göreve atandıktan kısa bir süre sonra Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan naklen atamayla kuruluş çalışmaları süren İslami İlimler Enstitüsü’ne enstitü sekreteri olarak atamıştı. Atamanın tepkiyle karşılanması üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr.Yekta Saraç’ın atamanın iptalini istediği belirtildi ve önceki gün Derya Bağ, atandığı görevden ve memuriyetten istifa etti. Gelişmeler üzerine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın imzasıyla atama kararının yer aldığı resmi yazıya ulaşma olasılığı olan birimlerin yöneticilerinin görev yerleri değiştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran, Genel Sekreterlik’te görevli bir memur, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Derya Yüksel ve birimdeki diğer 6 personel ile birlikte 11 kişi görevlerinden alındı.
odatv.com’un haberine göre, Ceylan, Kuran ve birimde görevli memur hakkında da Rektör Bağ tarafından idari soruşturma başlatıldı. Rektör Bağ, kendisini Teknokent’e Genel Müdür, Eğitim Fakültesi’ne de dekan yaptı. Teknokent’ten kendisine 9 bin 500 lira, üniversite ve Teknokent’te danışmanı olan Ali Turhan’a da 7 bin 500 lira maaş bağlattı. Turhan’a Şubat 2017’de Teknokent hesabından 25 bin TL ödendiği de kayıtlara girdi. Bağ’ın üniversite hastanesi ve diğer işletmelerin döner sermayesinden de yüklü miktarda pay aldığı iddiaları var.

‘KENDİSİ DE İSTİFA ETSİN’
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise rektörlüğünün yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekilliği, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürüten Rektör Bağ’a istifa çağrısı yaptı. Basmacı, “Uhdesindeki 23 görev yetmezmiş gibi Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve genel müdür olarak da o koltukta oturuyor. Nerede boş koltuk varsa oraya kendisini yazmış. Memleketin tek akademisyeni siz misiniz? Denizli’nin adını lekeliyorsunuz” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!