Fatih'te çocuk kaçırma iddiası

Güncelleme Tarihi:

Fatihte çocuk kaçırma iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 12:08

Fatih'te, çocukları olmayan ve rüyada gördükleri bir kişinin “Çok sevdiğin bir çocuğu Umre'ye getir, çocuğun olacak” dediğini anlatan Bangladeşli komşularının sözüne inanarak 4 yaşındaki kızlarını veren Türk aile, “çocuklarının kaçırıldığını” iddia etti.

Haberin Devamı

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvuran, pazarcılık yapan 5 çocuk babası Halil Aksu, Bangladeşli komşuları Abdulselam Begüm ile eşi Fatma Begüm'ün 4 yaşındaki kız çocukları Tuğba Aksu'yu, 19 Ağustos 2007 tarihinde kaçırdıklarını öne sürerek şikayetçi oldu.

Kızının bulunması için cumhuriyet savcılığı ile Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneğine (YAKAD) de müracaat ederek yardım istediklerini anlatan Aksu, çocuğunun, gördükleri bir rüyadan etkilenerek kendilerinden yardım isteyen Begüm çifti tarafından kaçırıldığını öne sürdü.

Aksu, Bangladeş çifti yaklaşık 1 yıldır tanıdıklarını dile getirerek, çiftin bu süreçte kendileriyle çok iyi ilişki kurduğunu söyledi.

RÜYA GÖRÜP, HEYECANLA GELDİLER

Begüm çiftinin çocukları olmadığını, bu sebeple kendilerinin de onlara iyi davrandığını belirten Aksu, çocuklarını Bangladeşli çifte vermelerini şöyle anlattı:
“Sabah evde oturuyorduk. Abdulselam Begüm ile eşi Fatma, çok heyecanlı bir şekilde bize geldiler. Gece gördükleri rüyada iyi bir kişinin kendilerine, 'Çok sevdiğiniz bir çocuğu Umre'ye götürün, çocuğunuz olacak' dediğini anlattılar. Bize, 'Tuğba'yı kendi çocukları gibi sevdiklerini, onu Umre'ye götürmek istediklerini' söylediler. Biz de kendilerine acıyarak kabul ettik. Bize 10 gün sonra geleceğiz dediler ama 25 gün oldu gelen olmadı.”

Haberin Devamı

Tuğba'nın geri getirilmemesi üzerine polise başvurduklarını ifade eden Halil Aksu, “Araştırmamız sonucunda çocuğun umreye götürülmesi için evrak ve pasaportunun olması gerekiyormuş, bu şahıslar yurt dışına bile çıkmamışlar, çocuğumuzu kaçırmışlar” dedi.

EVDE FOTOĞRAFLARI BİLE ÇIKMADI

Aksu, kirada oturan Begüm çiftinin, olay öncesi oturdukları dairenin anahtarını kendilerine verdiklerini de anlatarak, Tuğba'nın kaçırılmasının ardından çiftin dairelerinde yaptıkları aramada onlara ait herhangi bir resim ya da belgeye rastlamayamadıklarını bildirdi.
Evdeki eşyaların Begüm çifti tarafından iz bırakmamak için özellikle alındığı görüşünü savunan Aksu, dairede sadece Fatma Begüm'ün kısa süreli görüntüsü bulunan ve evde unutulduğu anlaşılan bir CD bulduklarını ve bunu da polise teslim ettiklerini söyledi.

YAKAD BAŞKANI ÖZBİLİCİ

Halil Aksu'nun yardım talebinde bulunduğu YAKAD Başkanı Zafer Özbilici de, İstanbul'da bir yılda, evden kaçanların da aralarında bulunduğu bin çocuk için kayıp başvurusu yapıldığını belirterek, bu kişilerden yaklaşık 800'ünün bulunduğunu, diğerlerinin ise durumunun meçhul olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Özbilici, kendilerinin, kötü niyetli insanlara karşı aileleri sürekli uyardıklarını, ayrıca kayıplara dikkat çekmek için “Umut Otobüsü” ile yollara düştüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Maalesef ailelerimiz bilinçlenmiyor, halen insanın aklı almayacak derecede yanlışlar yapıyorlar. Bu çocuklara yazık. Organ mafyası var, çocuk ticareti yapanlar var, çocuk pornosu ahlaksızlığını yapanlar var... Ya bunların eline düşerse, bunun hesabını nasıl verecekler. Hiçbir aile 'benim başıma gelmez' demesin. İnsanın başına geldiğinde de olan aileye oluyor, ilgili kurumlar ise ailelere maalesef kimse yardımcı olmuyor, onları anlamıyorlar.”

Dernek olarak Aksu ailesine yardımcı olacaklarını belirten Özbilici, küçük Tuğba'yı fotoğrafından tanıyacak vatandaşların 0212 635 28 64 numaralı telefonu aramalarını istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!